Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy 2010 at Silverstone - Day 5
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

GT Academy

GT Academy 2010 op Silverstone: Dag 5

Dinsdag, de laatste dag van het evenement, begon met een triatlon op de vroege ochtend. Na een modderige sprint van Whittlebury Hall naar het off-roadgedeelte van Silverstone stapten de deelnemers op de fiets om naar Stowe Circuit te racen. Daar stapten ze in de 370Z's om wat ronden neer te zetten. Even leek de dag een ramp te worden voor Jordan Tresson, die tot dan toe met kop en schouders boven de rest uitstak. Op koude banden beoordeelde hij de eerste bocht van het vernieuwde Stowe Circuit verkeerd en belandde hij in de bandenstapel.

Het hoogtepunt voor de GT Academy-coureurs was een ronde op Stowe Circuit in een volledig raceklare Nissan 350Z GT4. Met deze auto behaalde hun illustere voorganger, Lucas Ordoñez, de tweede plaats in de GT4 Cup van 2009. Maar de laatste uitdaging moest nog komen.

Na tien minuten oefenen en tien minuten kwalificatie namen de coureurs plaats op het beroemde start-finishgedeelte van Silverstone in identieke raceklare Nissan 370Z's. Wat volgde was een keiharde race van twintig minuten met tussendoor een nagebootste coureurswissel in de pitstraat. Jordan Tresson arriveerde als eerste in de pits, maar na een bliksemsnelle pitstop kwam de als derde gekwalificeerde Marco Calvo als eerste weer op de baan. Marco behield zijn koppositie tot het einde en hoopte dat het genoeg was om door te gaan naar het vierde stadium van GT Academy.

Toch was de jury het meest onder de indruk van de Italiaan Luca Lorenzini uit Mantova en de Fransman Jordan Tresson uit Villers La Montagne. Met het talent, de vastberadenheid en de vaardigheden die ze vijf dagen lang hadden laten zien op de Academy, troefden ze de andere gamers af. Ze werden overgedragen aan de experts van RJN Motorsport voor een intensieve coureursopleiding waarmee ze uiteindelijk een internationale C-racelicentie kunnen behalen.

Eind april is duidelijk wie van hen aan de haal gaat met de ultieme prijs: een volledig seizoen meedraaien in de GT4 European Cup.

WINNAARS
Luca Lorenzini, Italië (Mantova) 26
Jordan Tresson, Frankrijk (Villers La Montagne) 21

DERDE EN VIERDE
Marco Calvo Acedo, Spanje (Madrid) 22
Daniel Collins, Ierland (Limerick) 31

UITGESCHAKELD OP DAG 3
Filipe Barreto, Portugal (Lissabon) 32
Giacomo Cunial, Italië (Treviso) 20
Oliver Simon, Zwitserland (Hausen am Albis) 27
Jeroen Kesselring, Nederland (Rotterdam) 26

UITGESCHAKELD OP DAG 2
Roberto Otero, Spanje (Mininos) 21
Dan Holland, Australië (Brunswick West) 25
Benjamin Peron, België (Hainaut) 29
Christian Giere, Duitsland (Bremen) 27
John Moorby, Verenigd Koninkrijk (Macclesfield) 32
Tony Autridge, Nieuw-Zeeland (Paraparaumu) 19
Steffen Christein, Duitsland (Baiersbronn) 20
Alex Ingram, Verenigd Koninkrijk (Harrogate) 22
Marko Moisio, Finland (Tampere) 25
Robert Wawrzyniak, Oostenrijk (Salzburg) 25