Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy 2010 op Silverstone - Biografieën van triomfantelijke finalisten

Jordan Tresson

Leeftijd: 21
Nationaliteit: Franse
Geboorteplaats: Villers La Montagne, Lorraine (Noord-Frankrijk)
Beroep: vierdejaars masteropleiding Autotechniek aan de universiteit Estaca.

De fysieke uitdagingen van GT Academy 2010 waren geen probleem voor de fitte Jordan Tresson. Ook achter het stuur wist hij zich met gemak staande te houden tussen de snelste deelnemers van het vijfdaags durende trainingskamp op Silverstone.

Samen met de Italiaan Luca Lorenzini was Jordan de winnaar van de wedstrijd. Het duo reist nu opnieuw af naar Silverstone, waar ze tijdelijk in één huis zullen wonen. Vanuit hun nieuwe thuisbasis doen ze mee aan een aantal races waarmee ze voldoende handtekeningen moeten verdienen om in aanmerking te komen voor een internationale C-racelicentie. Telkens als ze een race uitrijden, verdienen ze één handtekening.

Onder de deskundige leiding van Bob Neville, de teamleider van RJN Motorsport, ondergaan Jordan en Luca een intensief trainingsprogramma. Maar aan het einde van de rit kan er maar één overblijven. De winnaar racet het hele seizoen mee in de GT4 European Cup met een Nissan 370Z GT.

Jordan komt uit een rustig stadje, en dat merk je aan hem. Maar achter zijn relaxte houding schuilt een vastberaden en gefocuste man die alles over heeft voor een carrière in de autosport.

Jordan is bezig aan zijn vierde jaar aan de masteropleiding Autotechniek aan de prestigieuze ESTACA-universiteit (École Supérieure des Techniques Aéronautiques et de Construction Automobile) nabij Parijs. Voor hij besloot deel te nemen aan de GT Academy op Silverstone overwoog hij zijn studie stop te zetten voor het geval hij er met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Al sinds zijn twaalfde is Jordan een groot fan van Gran Turismo®. Zijn favoriete circuit is de beroemde Nürburgring. Als hij niet achter zijn PlayStation® zit, zoekt Jordan zijn vrienden op, luistert hij naar heavy metal of racet hij over de kartbaan. De jury van GT Academy was onder de indruk van zijn conditie, die hij op peil houdt door te joggen in Levallois-Perret, waar hij op kamers zit.

Jordans racevoorbeeld is de legendarische Ayrton Senna. En als hij de acteur mocht kiezen die hem zou spelen in een film, dan was het Ewan McGregor, zijn held uit Trainspotting en Star Wars.

Tijdens de GT Academy op Silverstone genoot Jordan het meest van de Nissan GT-R, vanwege de pk's en de grip. "Het is een buitengewone auto."

Natuurlijk maakt Jordan gretig gebruik van de coureursopleiding en hij is blij met de race-ervaring die hij zal opdoen. Hij verwacht een gezonde concurrentiestrijd met Luca Lorenzini waarbij beiden hun vaardigheden zullen aanscherpen om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen.


Luca Lorenzini

Leeftijd: 26
Nationaliteit: Italiaanse
Geboorteplaats: Mosio di Aquanegra nabij Mantova (Lombardië, Noord-Italië)
Beroep: technicus

Als je Luca Lorenzini heet, kun je bijna niet om een loopbaan in de autosport heen! Deze snelle Italiaan doet voor de tweede keer mee aan GT Academy, en dit keer liet hij genoeg snelheid, flexibiliteit en vastberadenheid zien om de juryleden te overtuigen. Hij was snel in elke auto, en hoewel zijn conditie te wensen overliet, gaf hij nooit op.

Luca werkt als technicus in een familiebedrijf, maar wil zijn werkkleding maar al te graag inruilen voor een raceoutfit om zijn wens te vervullen: een professionele coureur worden. De komende twee maanden woont hij samen in een huis bij Silverstone met de andere GT Academy-winnaar, Jordan Tresson uit Frankrijk. Beide aankomende coureurs doen mee aan een aantal races waarmee ze voldoende handtekeningen moeten verdienen om in aanmerking te komen voor een internationale C-racelicentie. Telkens als ze een race uitrijden, verdienen ze één handtekening.

Onder de deskundige leiding van Bob Neville, de teamleider van RJN Motorsport, ondergaan Luca en Jordan een intensief trainingsprogramma. Maar aan het einde van de rit kan er maar één overblijven. De winnaar racet het hele seizoen mee in de GT4 European Cup in een Nissan 370Z GT.

Tijdens GT Academy 2008 strandde Luca voortijdig vanwege zijn gebrekkige conditie. Een jaar later is hij een stuk fitter en spreekt hij bovendien beter Engels. Op Silverstone bleek dat hij acht kilo was afgevallen, en hij straalde dan ook een echte winnaarsmentaliteit uit. Met gemak stootte hij door naar de top van het 18-koppige deelnemersveld en bereikte hij het vierde stadium van de competitie. Weer een stap dichterbij de transformatie van een virtuele naar een echte coureur.

Luca gamet al van kinds af aan en is een groot fan van het fictieve circuit Grand Valley Speedway uit Gran Turismo®. Zijn oudere broer deelt Luca's passie voor games en autosport en bereikte de Italiaanse finale van GT Academy 2008. Als hij zich kan losrukken van zijn PlayStation® speelt Luca keyboard of is hij te vinden op het volleybalveld en de autocrossbaan. Luca's grote held is de beroemde motorrijder en autocoureur Tazio Nuvolari. Zoals een Italiaanse autofreak betaamt, is Luca de trotse eigenaar van echte klassiekers: een Ferrari 318 en een Alfa Romeo 156 Crosswagon 94.

Als hij een acteur zou moeten kiezen die hem zou spelen in een film, zou het Nicolas Cage uit Gone in 60 Seconds zijn. Luca: "Hij speelt altijd personages die hard moeten werken voor hun dromen en doelen, net zoals ik in GT Academy". Zijn favoriete moment van de GT Academy op Silverstone was het horen van de uitslag tijdens de laatste avond. Ook hij was het meest gecharmeerd van de Nissan GT-R, naar zijn zeggen een geweldige auto. "Hij stuurt zo makkelijk, vooral als je bedenkt hoe snel hij is. Hij barst van het vermogen en de grip, en het chassis, de motor en de transmissie werken allemaal perfect." Luca kan niet wachten om zijn racelicentie te bemachtigen en "sneller dan Jordan" te zijn. Hij heeft veel over voor de prijs: een seizoen lang deelname aan de GT4 European Cup in een Nissan 370Z.