Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Aankondiging van de samenwerking tussen Citroën en Polyphony Digital

Tijdens de persdag van de Geneva Auto Show in Zwitserland (voor het publiek geopend van donderdag 6 maart tot en met 16 maart) kondigde Citroën hun nieuwe samenwerking aan met Polyphony Digital.

Op 4 maart,om 12.15 uur, beëindigde Gilles Michel zijn toespraak tijdens persbriefing van de Geneva Auto Show met de volgende woorden: "Citroën zal zich vanaf nu bezighouden met de ontwikkeling van games." Gelijktijdig met de bekendmaking werd via de overheadprojector de videoclip "Gran Turismo® meets CITROËN" vertoond en betrad Kazunori Yamauchi, producent van de Gran Turismo®-serie, het podium. De samenwerking werd vervolgens officieel aangekondigd ten overstaan van de massaal uitgerukte pers.

Citroën ontwerpt een speciale conceptsportwagen voor Gran Turismo®, via een uniek samenwerkingsverband. Het resultaat van de samenwerking wordt in oktober van dit jaar gepresenteerd tijdens de Mondial de l'Automobile.

Citroën haalde in het recente verleden glorieuze zeges in het WRC (World Rally Championship). Bovendien boekte hoofd ontwerp Jean Pierre Ploué commerciële successen dankzij nieuwe ontwerpinnovaties. Binnenkort zullen de resultaten van deze samenwerking te zien zijn.