Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT6 Concept Movie #5 2013 Bathurst
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Gran Turismo®6 bevat het legendarische circuit van Bathurst

Sony Computer Entertainment Europe en Polyphony Digital Inc. hebben aangekondigd dat Gran Turismo®6 het beroemde circuit van Bathurst uit Australië zal bevatten. De game komt uit op 6 december 2013. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Gran Turismo kan er op dit circuit geracet worden.

Mount Panorama Motor Racing Circuit in Bathurst, zoals het officieel heet, is het nationale circuit van Australië. Het is gelegen in New South Wales en heeft een rijke motorsportgeschiedenis. De eerste race die er werd gehouden was de Australian Grand Prix in 1938 en tegenwoordig vinden er onder andere de Bathurst 12 Hour en de Bathurst 1000 plaats.

Het uitdagende circuit is 6213 meter lang en heeft verrassend steile hellingen en een smalle, bochtige sectie over een bergtop. Zelfs ervaren coureurs moeten hier flink aanpoten, vooral doordat er weinig uitwijkzones zijn voor eventuele foutjes.

Gran Turismo 6 brengt Bathurst tot leven in woonkamers over de hele wereld. Dankzij Polyphony Digitals legendarische oog voor detail bij het creëren van locaties en de next-generationtechnologie, waardoor de 3D-modelrendering beter is dan ooit tevoren, is het circuit van Bathurst in de game een exacte kopie geworden van de realiteit. Iedereen die op dit circuit racet, zal totaal worden overweldigd door de ervaring.

“We zijn erg blij dat Bathurst nu deel uitmaakt van onze uitgebreide selectie racecircuits in Gran Turismo 6”, aldus Kazunori Yamauchi, de schepper van Gran Turismo en directeur van Polyphony Digital Inc. “Sinds de geboorte van Gran Turismo 15 jaar geleden hebben we altijd goed geluisterd naar de feedback van de fans. We hebben extra onderdelen toegevoegd, zodat de game nu 1200 wagens en 33 circuits uit alle hoeken van de wereld bevat. Het lijkt niet meer dan logisch dat we het legendarische circuit Mount Panorama hebben toegevoegd. Nu kunnen de fans zich uitleven op een van de moeilijkste circuits van de wereld. Dit geweldige parcours dat door sommigen de ‘Nürburgring van Australië’ wordt genoemd, biedt de PlayStation-gamers een spannende nieuwe uitdaging.”