Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo: Unveiled at Goodwood
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Aankondiging van de Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo

Op 27 juni heeft Aston Martin de Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo aangekondigd tijdens het Goodwood Festival of Speed, in het Britse West Sussex. De auto wordt via een gratis update in juli 2014 toegevoegd aan de exclusieve PlayStation®3-titel Gran Turismo 6.

De DP-100 is ontworpen door het designteam van Aston Martin, dat zes maanden aan het project heeft gewerkt. De wagen is niet alleen een lust voor het oog, het is ook een technisch huzarenstukje. De van een dubbele V12-turbomotor voorziene snelheidsduivel heeft een vermogen van 811 pk en past daarmee uitstekend bij een game waarin alles draait om snelheid.

Aston Martin heeft veel vergelijkbare technieken gebruikt die het ook toepast bij de ontwikkeling van zijn productiemodellen, van schetsen en 3D-modellen tot een volledige uitwerking in de virtuele wereld. De DP-100 is buitengewoon gedetailleerd, heeft een volledig werkende ophanging en bevat het neusje van de zalm op het gebied van elektronica.

Commentaar van Marek Reichman (Hoofd Design)

“Het DP-100-project is een geweldig en intensief project geweest voor het team hier in Gaydon. Eigenschappen zoals de 'actieve aerodynamica' zijn er niet alleen om de vorm te verbeteren, maar ook om de rijeigenschappen in de game te ondersteunen. Net als bij de CC100 Speedster (*) is het niet ondenkbaar dat bepaalde kenmerken in de toekomst zullen opduiken in onze echte sportauto's. Te denken valt dan onder meer aan de strak gevormde achterverlichting. Het belang van dit project mag dus niet worden onderschat.”

Commentaar van Kazunori Yamauchi (producer Gran Turismo-reeks)

“Toen ik de auto voor het eerst zag, in het hoofdkwartier van Aston Martin in het Britse Gaydon, lukte het me niet om onder woorden te brengen hoe geperfectioneerd het design was. Het feit dat de wagen de eerste Aston Martin met een middenmotor was, verbaasde me enorm. En hoewel het design strak en stijlvol is, ontbreekt het de wagen niet aan emotie. Sterker nog, ik zag een toekomstige Aston Martin voor me die zo gedetailleerd was, dat hij in feite meteen in productie zou kunnen gaan.”

(*De CC100 Speedster Concept is het conceptmodel waarmee Aston Martin in 2013 zijn honderdjarig bestaan vierde.)