Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

Gran Turismo 6-update eind mei introduceert Ode aan Ayrton Senna

Op 1 mei 2014, twintig jaar na de dood van Senna, is er op gran-turismo.com een speciale sectie geopend over de Ode aan Ayrton Senna.

Aan de hand van trailers en een tweedelige fotoserie wordt het leven van Senna in beeld gebracht als voorproefje op nog meer content in de tweede helft van mei. We hopen dat je met Gran Turismo 6 in het voetspoor treedt van een van de beste coureurs uit de geschiedenis, een man die nog tot op de dag van vandaag voortleeft in de harten van zijn fans.

Ter ere van de samenwerking tussen het Ayrton Senna Instituut en Gran Turismo kun je de korte documentaire Ayrton's Wish bekijken op de website. De film draait om het Ayrton Senna Instituut, dat werd opgericht door Ayrtons zus Viviane om de dromen van de overleden coureur te verwezenlijken.

Ayrton's Wish - Een korte documentaire

Op 1 mei 1994 kwam drievoudig Formule 1-kampioen Ayrton Senna om het leven tijdens een tragisch ongeluk. De beste coureur ter wereld liet zijn familie, fans en landgenoten in rouw achter. Tijdens de nasleep van zijn dood stichtte Ayrtons zus Viviane het Ayrton Senna Instituut (IAS) op om Senna's wens te verwezenlijken: het helpen van zijn landgenoten.

Ayrton’s Wish gaat over Senna’s droom om Braziliaanse kinderen de kans te geven hun potentieel te benutten en over de samenwerking tussen Gran Turismo en het IAS. De film staat stil bij Senna's succes achter het stuur, maar bovenal bij zijn liefde voor Brazilië.

De film staat onder regie van Tamir Moscovici, die eerder KAZ: Pushing the Virtual Divide onder zijn hoede had, een film ter ere van het 15e jubileum van Gran Turismo. 'KAZ' werd tijdens de Game Marketing Awards 2014 uitgeroepen tot beste film met promotionele content.