Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Rise after Falling -Nürburgring 24H 2014
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Event-verslag

‘Rise After Falling’: documentaire over de 24-uursrace van de Nürburgring uitgebracht

De 24 uur van de Nürburgring vond plaats van donderdag 19 juni tot en met zondag 22 juni op de Duitse Nürburgring. Daarmee samenhangend is ‘Rise After Falling’ uitgebracht, een documentaire die de inspanningen van Gran Turismo-producent Kazunori Yamauchi en zijn teamgenoten van Schulze Motorsports voor deze race in beeld brengt.

Kazunori Yamauchi kwam dit jaar opnieuw uit voor Schulze Motorsports in de SP9 GT3-categorie, de klasse die doorgaans het algemeen klassement wint. Net als vorig jaar werd er gereden in de Nissan GT-R NISMO GT3 (nummer 24), maar compleet nieuwe afstellingen plaatsen het team voor een nieuwe uitdaging.

Helaas kreeg Schulze Motorsports vrijwel meteen een flinke tegenslag te verwerken. Tijdens de eerste kwalificatierace op 19 juni kwam Yamauchi op topsnelheid uit de 13 kilometer lange bocht die overgaat op de Nordschleife. Daarbij knalde hij op een auto die zijn racelijn blokkeerde. Yamauchi werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, maar gelukkig bleek de schade mee te vallen. Datzelfde kon niet worden gezegd van de auto. Vooral de voorkant bleek ernstig beschadigd. Zo was het rechtervoorwiel afgebroken.

De auto werd teruggebracht naar de tent, maar in tegenstelling tot het voertuig bleek het team allerminst gebroken. Deze wilskracht werkte inspirerend. Andere teams boden technische hulp en reserveonderdelen aan waardoor het onmogelijke toch mogelijk werd. 21 uur na het ongeluk en slechts 15 minuten voor de laatste kwalificatierace ronkte de motor weer en kon de auto de dag erna deelnemen aan de laatste race. De race werd niet alleen uitgereden, het team boekte ook een 14e plaats in het algemeen klassement (11e in zijn klasse). Dit was de hoogste eindklassering ooit voor het team, dat wist te eindigen boven enkele gevestigde namen.

De film ‘Rise After Falling’ vertelt het verhaal van de crash in de kwalificatie tot de laatste momenten van de race. Voor meer informatie verwijzen we je naar de ‘Pit Stop’-blog via de gerelateerde links hieronder. Je kunt de film daar bekijken en lezen hoe Yamauchi de gebeurtenissen heeft ervaren.