Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo: Introduction Movie
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo onthuld als eerste model in de Vision Gran Turismo-serie

Op 20 november 2013 werd het eerste model van het Vision Gran Turismo-project, de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, onthuld in het Mercedes-Benz Research and Development Center nabij San Jose, Californië. De producer van de Gran Turismo-reeks, Kazunori Yamauchi, was erbij en genoot met volle teugen van de onthulling, samen met de medewerkers van Mercedes-Benz die aan de wagen hadden meegewerkt. Daarna reist de AMG af naar Los Angeles, waar hij op de Mercedes-Benz-stand wordt getoond tijdens de LA Auto Show.

In samenwerking met Gran Turismo heeft Mercedes-Benz een opvallende sportauto ontworpen met vleugeldeuren en zeer sensuele rondingen. De ontwerpers hadden een grote kat in gedachten die haar prooi besluipt. Dit is gerealiseerd in een ontwerp dat elegantie, wendbaarheid en alertheid uitstraalt. De grille is gemodelleerd naar die van de klassieke Mercedes-Benz 300SL, in 1952 de winnaar van de loodzware Carrera Panamericana. Waar deze grille afwijkt van zijn klassieke voorganger is dat hij volledig is opgebouwd uit leds die onafhankelijk van elkaar aan en uit kunnen, zodat verschillende patronen kunnen worden gevormd.

De carrosserie valt op vanwege de indrukwekkende rondingen en het krachtige, duidelijk aanwezige spatbord. Beide onderdelen passen perfect in de traditie van sportauto's van Mercedes-Benz waar verhoudingstechnisch alles aan klopt. De auto knipoogt naar klassieke wedstrijdauto's met grendels op de motorkap en achterklep. Een beweegbare achtervleugel maakt het geheel af. Het chassis bestaat uit een aluminium space-frame met onderdelen van koolstofvezel. Hierdoor blijft het gewicht beperkt tot 1385 kg, aanzienlijk lichter dan andere sportauto's van dit kaliber.

Onder de uitgestrekte motorkap van de AMG bevindt zich een geoptimaliseerde 5,5-liter V8 met dubbele turbo, goed voor een vermogen van 585 pk en een koppel van 800 Nm bij 2000-4500 rpm. Dankzij de vederlichte carrosserie heeft de AMG een specifieke massa van 2,37 kg/pk. De geluidsontwerpers zijn aan de slag gegaan om een bijzonder geluid te krijgen uit de acht afzonderlijke uitlaatpijpen die zijn geïntegreerd in de achterlichten. De concurrentie hoort het karakteristieke gebrul van deze krachtige motor als de AMG langs hen flitst.

Na de wereldwijde release van Gran Turismo 6 op 6 december kun je zelf achter het stuur kruipen van deze geweldige wagen, een revolutionair model waarmee Vision Gran Turismo wordt geïntroduceerd aan de wereld*. Ervaar dankzij Mercedes-Benz de sportauto van de toekomst.

Vision Gran Turismo is een project waarbij de grootste autofabrikanten ter wereld exclusieve conceptauto's ontwikkelen voor fans van Gran Turismo. De AMG is de eerste van een reeks gedurfde en ambitieuze modellen die je niet wilt missen.

*Door je PlayStation®3-systeem te verbinden met internet en een online-update uit te voeren voor Gran Turismo 6 kun je met deze auto racen.