Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Wereldpremière van de Toyota GR Supra Racing Concept, binnenkort beschikbaar in Gran Turismo Sport

Op 6 maart heeft Toyota tijdens de Autosalon van Genève in Zwitserland de GR Supra Racing Concept aangekondigd. Dit studiemodel zal in april worden toegevoegd aan Gran Turismo Sport via een update. Alleen Gran Turismo-spelers kunnen zijn prestaties van dichtbij meemaken.

De GR Supra Racing Concept is een studiemodel op basis van de Toyota Supra, een sportauto die tot 2002 in productie is geweest en nu, na zestien jaar, terugkeert als raceauto. Hij is ontwikkeld door Toyota Gazoo Racing, een afdeling van Toyota die zich bezighoudt met de autosportactiviteiten en de GR-serie.

De auto heeft traditionele lijnen,met een lange neus en een korte achterkant. De motor van deze tweedeurs coupé is voorin geplaatst en drijft de achterwielen aan. Voor de compacte carrosserie is gebruikgemaakt van sterk, lichtgewicht koolstofcomposietmateriaal dat we uit de racerij kennen. De grote, bolle spatborden en de indrukwekkende achtervleugel en -diffuser zijn ontwikkeld met het oog op superieure aerodynamica en rijprestaties.

Voor de ophanging, velgen, banden en remmen is puur racemateriaal gebruikt. In het interieur vinden we een dashboard met een achteruitzichtmonitor, racekuipen en een stuur met schakelflippers. Ook de stuurkolom, pedalen en rolkooi voldoen aan de racespecificaties.

Een kwart eeuw lang stond de Supra onder de fans liefkozend bekend als dé sportieve Toyota en ook in de autosport heeft hij zijn sporen achtergelaten met successen, onder andere in de All-Japan GT-serie en de IMSA Sports Car-serie in de Verenigde Staten en op Le Mans. Binnenkort kun je zelf het circuit op om kennis te maken met zijn prestaties, via de aprilupdate van Gran Turismo Sport!

In Gran Turismo Sport kun je in de Toyota-sectie van Brand Central nu kijken naar twee speciale video's: 'GR Supra Racing Concept: ontstaan uit 3 elementen' en ''S' Spirit'. De video's bevatten actiescènes van de GR Supra Racing Concept en bieden een inkijkje in de sportieve stamboom van de Supra. Neem vooral een kijkje!