Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ 7

Fanatec aangekondigd als officiële racestuurpartner Gran Turismo World Series

Tot ons grote genoegen kondigen we Fanatec, de toonaangevende fabrikant van simracinghardware, aan als onze officiële racestuurpartner van de Gran Turismo World Series.

Sinds de oprichting van Fanatec in 1997 heeft het bedrijf meerdere innovaties doorgevoerd in de simracingtechnologie. Denk aan de implementatie van door een riem aangedreven force feedback, de introductie van loadcelsensoren en contactloze magnetische sensoren op pedalen voor het grote publiek, en het eerste direct-drivesysteem voor de PlayStation®4-console. Door de samenwerking met grote autofabrikanten en internationale racekampioenschappen groeide het bedrijf uit tot een hoeksteen van de moderne autosport. In 2021 kondigde Fanatec plannen aan om raceaccessoires te ontwikkelen met de nieuwste force-feedbacktechnologie, in samenwerking met Gran Turismo.

En nu is Fanatec de officiële racestuurpartner van Gran Turismo's wereldwijde kampioenschap, de Gran Turismo World Series. Fanatec krijgt een eigen sectie in Brand Central in Gran Turismo 7.

Daarnaast heeft Fanatec aangekondigd als persoonlijk sponsor op te treden voor Igor Omura Fraga, de Gran Turismo World Series Nations Cup-winnaar van 2018 die nu zowel virtueel als in het echt coureur is. Het bedrijf zal hem steunen tijdens het Super Formula Lights-kampioenschap van 2023.