Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Goodwood Festival of Speed 2014 - Dag 1

Op 26 juni ging het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed weer van start op het privélandgoed van Lord March, nabij Chichester in het zuidoosten van Engeland.

Het evenement wordt sinds 1993 georganiseerd en er is meer te zien dan historische en supermoderne sportwagens. Gevierde coureurs uit heden en verleden komen er samen om auto's en motoren te besturen die de geschiedenis van de racerij vertegenwoordigen. De populaire Supercar Paddock kun je zo binnenlopen om de actie van dichtbij te bekijken: de grenzen die normaal gesproken bestaan tussen coureurs en publiek vervagen hier. Daarnaast zijn er stands van autofabrikanten uit alle hoeken van de wereld die zo spectaculair zijn dat je het je nauwelijks kunt voorstellen dat ze tijdelijk zijn. Je krijgt er het gevoel dat de beste autoshows ter wereld naar de groene Engelse heuvels zijn gekomen, wat het evenement een unieke charme geeft.

Om één uur in de middag, kort nadat de deuren officieel waren geopend, werd een schaalmodel op ware grootte onthuld van de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo, op de stand van het Japanse bedrijf. Tegelijkertijd waren ook de Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo en de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo te bezichtigen op de stands van hun respectievelijke fabrikanten. Dit toonde maar weer aan hoe ver de invloed van Gran Turismo reikt en dat het Vision Gran Turismo-project is omarmd door de belangrijkste automakers ter wereld.

Verspreid over het terrein waren er Gran Turismo 6-stands te vinden waar vele geïnteresseerden zich uitleefden in de game. Iedereen probeerde een snelle tijd neer te zetten en het klassement werd live bijgewerkt op een groot bord. De beloning: de beroemde heuvelklim zelf ervaren naast een ervaren coureur.

In de loop van de avond vond de openingsceremonie plaats. Lord March hield het woord voor Goodwood House, dat het symbool is geworden van het Festival of Speed. Elk jaar staat er een opvallend centraal kunstwerk op het grasveld, gemaakt door een toonaangevende autofabrikant. Dit jaar werd het monument geleverd door Mercedes-Benz, dat zo de 120-jarige sportgeschiedenis van het Duitse bedrijf vierde.

Het Goodwood Festival of Speed is een evenement dat mensen van alle leeftijden trekt, van kleine kinderen tot autosportveteranen. Ook dit jaar werd het weer een prachtig weekend met het beste dat de autowereld te bieden heeft.