Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Ferrari Vision Gran Turismo onthuld tijdens wereldfinales in Monaco

Op 27 november 2022, tijdens de Grote Finale van de Gran Turismo World Series 2022 Nations Cup, is de Ferrari Vision Gran Turismo onthuld in Monaco, waar de wereldfinales werden verreden.

De Ferrari Vision Gran Turismo is de eerste eenzitter van Ferrari die is toegewijd aan de virtuele autosport. De conceptcar heeft een spectaculair en futuristisch design vol verwijzingen naar de ongeëvenaarde racegeschiedenis van het merk met het steigerende paard. De Vision Gran Turismo is geïnspireerd door de fascinerende wereld van Ferrari's succesvolle sportprototypen uit de jaren 60 en 70. Onder de hypermoderne carrosserie met de opvallende proporties gaat het DNA schuil van meesterwerken zoals de Ferrari 330 P3 en de 512S. De auto bewijst eer aan het verleden, maar licht ook een tipje van de sluier op wat betreft de toekomst van enduranceraces.

De architectuur van de Ferrari Vision Gran Turismo is gebaseerd op een geavanceerd aerodynamisch ontwerp en is uitgerust met dezelfde motorarchitectuur die de Ferrari 499P aandrijft. Hier is de motor echter extremer gemaakt om maar liefst 1.030 CV (1,030 pk) levert bij 9,000 rpm. Daar komt ook nog de 240 kW (326 pk) bij van de drie elektrische krachtbronnen – een op de achteras en twee in de voorwielen.

Vision Gran Turismo is een project waarbij internationaal toonaangevende automerken nieuwe sportauto's ontwerpen voor Gran Turismo-spelers. Voor meer informatie over Vision Gran Turismo, kun je de pagina Vision Gran Turismo op de officiële website bezoeken.