Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Introductie van de Nissan GT-R NISMO, gratis te downloaden voor alle deelnemers aan GT Academy 2014

Nissan en Sony Computer Entertainment Europe hebben aangekondigd dat de gloednieuwe Nissan GT-R NISMO nu beschikbaar is in Gran Turismo®6. De GT-R NISMO is de ultieme evolutie van de R35 GT-R. De prestaties van de GT-R, sinds 2007 op de markt, zijn in de loop der jaren door de technici van Nissan steeds verder verfijnd, met steeds betere versies als gevolg.

De Nissan GT-R NISMO was onlangs aanwezig tijdens het Race Camp van de Europese GT Academy op Silverstone. Tijdens het evenement nam Kazunori Yamauchi, de president van Polyphony Digital Inc. en de maker van Gran Turismo, plaats achter het stuur en kondigde hij aan dat de wagen in de game leverbaar zou worden. Als bedankje kunnen de Gran Turismo®6-gamers die hebben meegedaan aan GT Academy 2014 de auto gratis downloaden.

De eerste leveringen van de straatversie van de Nissan GT-R NISMO zijn al onderweg in Japan. De auto is nu ook te koop in Europa en de Verenigde Staten, waar de eerste exemplaren naar verwachting in oktober worden geleverd. “De GT-R NISMO is een ongelooflijke auto en ik ben zeer verheugd dat Nissan hem niet alleen naar automobilisten overal ter wereld brengt, maar ook naar gamers in de virtuele wereld van Gran Turismo®6. Het is weer een prachtig voorbeeld van hoe Nissan voortdurende innovatie en enthousiasme brengt, zowel in de echte als in de virtuele wereld!”, aldus Kazunori.

De 2014-versie van de GT-R is een van de beste supercars op de markt. Met behulp van NISMO, de autosportspecialist van het Japanse merk met tientallen jaren ervaring in de racerij, heeft Nissan de ultieme Nissan GT-R ontwikkeld.

Maar de Nissan GT-R NISMO gaat nog een stapje verder met een exclusieve styling die oude ontwerpfilosofie van vorm volgt functie eer aandoet. Onderhuids zijn talloze technieken uit de autosport terug te vinden die voor nog betere prestaties zorgen. De geoptimaliseerde stroomlijn, ophanging en aandrijflijn zorgen voor een uitgebalanceerde machine die zowel op de weg als op het circuit uitstekend uit de voeten kan.

De Nissan GT-R NISMO staat voor innovatie, compromisloze techniek en technologie uit de autosport. Die combinatie is goed voor baanbrekende prestaties op het gebied van kracht, snelheid en weggedrag. Samen zorgen de voorbumper, de afdekplaat onder de motor en de koolstofvezel achterspoiler voor een lager zwaartepunt en 100 kg extra downforce (bij 300 km/u) in vergelijking met het net vernieuwde 2014-model van de Nissan GT-R. De verbrede voorbumper en de langere, aflopende achterbumper dragen bij aan zijn Cw-waarde van 0,26, waarmee hij niets toegeeft op de Nissan GT-R 2014. Niets aan de nieuwe GT-R NISMO is aan het toeval overgelaten. De veren en de speciaal ontwikkelde Bilstein DampTronic-dempers in de voor- en achterophanging zijn speciaal afgesteld om buitengewoon veel grip en stuurrespons te bieden.

Onder de motorkap van de GT-R NISMO huist een 3,8-liter grote VR38DETT-V6 met twee turbo's die 600 pk levert. De grote turbochargers zijn vergelijkbaar met de exemplaren die worden gebruikt voor de GT3 en zorgen voor een goede doorstroming. Elke cilinder heeft een eigen timingsysteem en ook de verbeterde brandstofpomp (ten opzichte van standaardmodellen) draagt bij aan een optimale verbranding. De motoren worden stuk voor stuk van begin tot eind met de hand vervaardigd door speciaal opgeleide technici in een speciale schone ruimte, net zoals dat in de racerij wordt gedaan.

In september 2013, nog voor de officiële aankondiging, reed Michael Krumm met deze Nissan GT-R NISMO op de Nürburgring. De NISSAN GT-R NISMO met het NISMO N Attack Package zette een ronderecord voor productieauto's neer van 7 minuten en 8,679 seconden op de Nordschleife van de Nürburgring. Het productiemodel van de GT-R NISMO is verkrijgbaar in Europa en GT Academy-fans kunnen er vandaag al mee aan de haal op het virtuele circuit!