Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Peugeot Vision Gran Turismo: Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

PEUGEOT Vision Gran Turismo onthuld

Op 6 mei heeft PEUGEOT de PEUGEOT Vision Gran Turismo aangekondigd. Deze auto wordt beschikbaar gesteld voor de exclusieve PlayStation®3-titel Gran Turismo®6 via een gratis update die binnenkort wordt vrijgegeven.

De designers van PEUGEOT hebben samen met de techneuten van PEUGEOT SPORT een verbluffende supercar gecreëerd die alle kenmerken heeft van een supersnelle endurancebolide die in high definition tot leven komt in GT6™. Op het eerste gezicht lijkt de PEUGEOT Vision Gran Turismo uit één stuk te bestaan, met een silhouet dat gebeeldhouwd is om door de luchtweerstand heen te snijden. De carrosserie is slechts 104 cm hoog en heeft nauwelijks aerodynamische onderdelen. Het design van de carrosserie zorgt ervoor dat de auto aan de weg blijft plakken.

De centraal geplaatste V6-turbo van 3,2 liter is vlak achter de coureur geplaatst en zijn vermogen van 887 paardenkrachten wordt via een handmatige zesbak verdeeld over alle vier de wielen, die voor beschikken over 22-inch lichtmetalen velgen en achter over exemplaren van 23-inch. Samen met het lage gewicht van nauwelijks 875 kg en de directe stuurrespons levert dat het ideale renpaard op voor Gran Turismo. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het adembenemende acceleratievermogen: in 1,73 seconden snelt hij van 0 naar 100 km/u. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat hij voor elke kilo meer dan één pk heeft... Ook het remvermogen is indrukwekkend, dankzij vier geventileerde koolstofvezel schijven van BREMBO (380 mm voor en 337 mm achter).

Je kunt deze update binnenkort verwachten in Gran Turismo, zonder extra kosten!