Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Algemene informatie

Aankondiging samenwerking Fanatec en Gran Turismo, nieuwe raceaccessoires in ontwikkeling!

Op 13 juli heeft Fanatac, toonaangevend fabrikant van simracinghardware, een nieuwe samenwerking met Gran Turismo aangekondigd. De twee entiteiten gaan samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe raceaccessoires die gebruikmaken van geavanceerde force-feedbacktechnologie.

Volgens het simracinghardwarebedrijf zal de samenwerking helpen met het "verkleinen van het verschil tussen simracen en echt racen."

Over Fanatec

Het in 1997 opgerichte Fanatec heeft in de loop der jaren enkele belangrijke innovaties op het gebied van simracing geïntroduceerd, zoals de introductie van riemaandrijving in wheelbases voor consumenten, loadcellremtechnologie, contactloze sensoren in pedalensets voor de massamarkt en de lancering van het allereerste direct-drivesysteem voor de PlayStation®4. Door de samenwerking met toonaangevende autofabrikanten en wereldberoemde raceseries heeft simracing een groter publiek bereikt en is het uitgegroeid tot een integraal onderdeel van de moderne autosport.

Thomas Jackermeier, CEO van Endor AG

“Al jarenlang verlegt Kazunori Yamauchi de grenzen van de software en speelt hij een belangrijke rol in het populair maken van simracing. Nu slaan we de handen ineen om ons gezamenlijke doel te bereiken: het samensmelten van de virtuele en echte racewerelden. We werken aan interessante projecten en ik kan niet wachten om ze in Gran Turismo in actie te zien.”

Kazunori Yamauchi, Gran Turismo-producer

“Fanatec is al jaren toonaangevend op het gebied van simulatiehardware. Ze leveren hoogwaardige producten, maar we voelden ons vooral aangetrokken door hun drang om de autosport te vernieuwen. Polyphony Digital en Fanatec zitten op dezelfde frequentie, ook op de lange termijn, dus ik kijk ernaar uit om met ze samen te werken.”