Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Lamborghini Lambo V12 Vision GT onthuld tijdens Wereldfinales 2019 - Monaco

Op 24 november, tijdens de wereldfinales van de FIA Gran Turismo Championships 2019 in Monaco, heeft Lamborghini de Lambo V12 Vision Gran Turismo onthuld in de vorm van een model op ware grootte.

Het visionaire design is afkomstig van Lamborghini Centro Stile in het Italiaanse Sant’Agata. De eenzits sportwagen belichaamt puur rijplezier en wordt aangedreven door de V12 en de hybrideaandrijflijn die we kennen uit de in september van dit jaar onthulde Sian FKP37.

Het design is gebaseerd op het DNA van Lamborghini, maar gebruikt futuristische constructiemethoden om de filosofie van het merk uit te drukken. Het silhouet met de enkelvoudige centrale lijn, waar Lamborghini bekend om staat, is natuurlijk aanwezig, maar in de context van Gran Turismo zijn passagiersstoelen overbodig. De vorm legt daardoor de nadruk op die ene stoel.

Daarnaast geeft de krachtige styling van het exterieur de auto geweldige aerodynamische eigenschappen. Vooral aan de achterkant is dat te zien, aan de grote vleugel. De carrosserie is gescheiden van de spatborden en heeft zeshoekige ramen, geïnspireerd door de Marzal, een studiemodel uit 1968. Zowel aan de voor- als de achterkant vallen de unieke Y-vormige lichten op.

Bij een visionair concept hoort vanzelfsprekend een bijbehorend interieur. De bestuurder stapt via de neus in, net als een straaljagerpiloot. De belangrijkste besturingsinrichting bevindt zich in het futuristische stuur en alle informatie wordt geprojecteerd in het gezichtsveld van de bestuurder.

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A.

“Lamborghini is een jong merk en daarom laten we hier vandaag onze nieuwste virtuele visie op een echte auto zien. Het is een futuristisch, cool design dat de jonge generatie racegamers en autoliefhebbers zal aanspreken.”

Mitja Borkert, hoofd van Lamborghini Centro Stile

“De Lambo V12 Vision GT is gemaakt als ultieme virtuele auto voor jonge fans en gamers die zeer enthousiast zijn over Lamborghini en de futuristische plannen van het merk. Het project biedt het designtalent van Lamborghini de kans om de grenzen te verleggen en een auto te ontwerpen die, net als elke andere Lamborghini, een echte blikvanger is. Maar daarnaast is de auto een uiting van Lamborghini's drang naar futuristische technologieën, vooral op het gebied van lichtgewicht materialen en hybridetechnologie.”