Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT5-updates

Beëindiging van de overgebleven onlineservices van Gran Turismo 5

Zoals eerder gemeld zijn de overgebleven onlineservices voor Gran Turismo 5, waaronder de Onlinelobby, Seizoensevents, het Museum, Nieuws, Community, Race op afstand, Inlogbonus, Online-dealer en Downloadbare content, niet langer beschikbaar vanaf 31 mei 2014, 03.00 uur GMT (04.00 uur onze tijd).

We willen de community bedanken die de onlineservices van Gran Turismo 5 sinds de release hartstochtelijk heeft ondersteund. Hopelijk zien we jullie allemaal terug bij de vergelijkbare services van Gran Turismo 6.

 

Over de beschikbaarheid van downloadbare content na beëindiging van de services

Alle downloadbare content voor Gran Turismo 5 wordt op 30 april 2014 verwijderd uit de PS Store. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht voor de hieronder genoemde items.

Raceautopack en Circuitpack (ook als deze zijn gekocht als onderdeel van het Totaalpack)
Als je deze items hebt gekocht, moet je de volgende stappen voltooien voordat de onlineservices worden beëindigd:

1. Selecteer het icoontje Downloadbare content op het hoofdscherm van GT5 en installeer je aankopen;
2. Ga in het XMB™-menu eerst naar PlayStation®Store en vervolgens naar Gran Turismo 5. Schaf de [Familie-upgrade] aan voor de betreffende items (zonder bijkomende kosten.)

Als je bovenstaande stappen volgt, kun je de items blijven gebruiken nadat de onlineservices zijn beëindigd. Je kunt deze items opnieuw downloaden en installeren als je de gamedata van GT5 hebt verwijderd na beëindiging van de onlineservices. Op deze pagina vind je instructies over het downloaden van content na het verwijderen van gamedata.

Meer informatie over de Familie-upgrade vind je op de bijbehorende pagina met veelgestelde vragen via de Gerelateerde links hieronder.

Lakwerkpack en Uitrustingpack (ook als deze zijn gekocht als onderdeel van het Totaalpack)
Selecteer na aankoop van deze items het icoontje Downloadbare content op het hoofdscherm van GT5 en installeer je aankopen voordat de onlineservices worden beëindigd.

Je kunt deze items blijven gebruiken na beëindiging van de onlineservices. Als je de opgeslagen gegevens van GT5 verwijdert na beëindiging van de onlineservices kun je ze NIET langer opnieuw installeren.

Andere gedownloade items
Je kunt alle andere items blijven gebruiken na beëindiging van de onlineservices zonder dat je hiervoor iets speciaals hoeft te doen. Selecteer na aankoop van deze items het icoontje Downloadbare content op het hoofdscherm van GT5 en installeer je aankopen voordat de onlineservices worden beëindigd. Je kunt deze items opnieuw downloaden en installeren als je de gamedata van GT5 hebt verwijderd na beëindiging van de onlineservices. Op deze pagina vind je instructies over het downloaden van content na het verwijderen van gamedata.

 

Hoe download je content na het verwijderen van gamedata?

Als je de gamedata van GT5 hebt verwijderd en de downloadbare content niet meer beschikbaar is in de game, kun je de content opnieuw downloaden in de [Downloadijst]. Je vindt deze lijst in de PlayStation®Store of in het XMB™-menu van de PS3™ via [PSN] > [Accountbeheer] > [Transactiebeheer].

Over Gran Turismo TV

Gran Turismo 5 zal vanaf 14 maart 2014 geen programma’s meer aanbieden via Gran Turismo TV. Gekochte programma’s kunnen zolang ze beschikbaar zijn worden bekeken en gedownload via [Mijn lijst].

Op 14 maart 2015 zal de Gran Turismo TV-service van Gran Turismo 5 volledig worden beëindigd. Op het openings- en eindfilmpje na kun je dan geen programma’s meer bekijken.