Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Nick McMillen is de kampioen van de Amerikaanse GT Academy 2013

Dit jaar hebben meer dan 400.000 coureurs meegedaan om een plekje op Silverstone te bemachtigen en mee te dingen naar de GT Academy-titel, maar slechts één kon er winnen. Nick McMillen uit Salem, Oregon is de GT Academy-kampioen van 2013 en derhalve een NISMO-atleet.

De beslissing viel pas in de laatste bocht van de laatste race, net als tijdens de finale van 2012. Nick McMillen reed een geweldige race. Hij viel terug naar de derde positie, maar vocht voor de koppositie in een rechtstreeks duel met Chris Hill. Chris domineerde en leidde de race lang, maar in de laatste bochten was het bumper aan bumper voor Chris en Nick. In de laatste bocht naar de International Pits Straight liet Chris ruimte over en kon Nick hem net inhalen en zo de winst opeisen in de razend spannende finale van de eindronde van GT Academy.

Dit was Nick McMillens tweede poging in de GT Academy. Tijdens de nationale finale van 2012 werd hij in de halve finale uitgeschakeld. Meteen daarna begon hij te trainen voor het seizoen van 2013 en was vastbesloten om een succesvolle comeback te maken.

Nu volgt Nick het NISMO-trainingsprogramma op Silverstone, waar hij ook deelneemt aan races en zich voorbereidt op de ultieme prijs: deelname aan het Europese FIA GT3-raceseizoen, ondersteund door Nissan. Hij maakt zijn professionele racedebuut tijdens de 24 uur van Dubai 2014, een race die in het weekend van 10 januari van start gaat.

Nick en alle deelnemers van GT Academy 2013: gefeliciteerd!