Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Alumni GT Academy bestijgen podium

Terwijl de onlinekwalificatie van GT Academy 2015 de finishlijn nadert, blijven de vorige GT Academy-alumni prachtige resultaten neerzetten in de racewereld.

Jann Mardenborough (Carlin), Europees kampioen van 2011, heeft op zondag 10 mei de derde plek behaald tijdens de tweede race van de GP3-serie, die tegelijkertijd werd gehouden met de Spaanse F1 Grand Prix. Een dag eerder was hij tijdens de kwalificatie door een rode vlag niet verder gekomen dan de vijftiende plaats. Maar in de races zelf had hij geen last meer van pech en dat leverde een vierde plaats op in de eerste race en zijn podiumfinish in de tweede.

Tijdens de 24 uur van de Nürburgring op 16 en 17 mei nam de eerste Europese GT Academy-kampioen Lucas Ordóñez met Alex Buncombe, Michael Krumm en Kazuki Hoshino afwisselend plaats achter het stuur van de Nissan GT-R NISMO GT3 (nummer 35). Ze bereikten de negende plaats in het algemeen klassement. Het privéteam Schulze Motorsports nam ook deel aan de race, met dezelfde auto (nummer 21). De gebroeders Schulze, Tobias en Michael, kregen hulp van Jordan Tresson, Europees GT Academy-kampioen van 2010, en Florian Strauss, Duits GT Academy-kampioen van 2013. Maar door mechanische problemen tegen het einde van de race kon de auto niet verder. Het bleef voor hen bij een negentiende plaats in het algemeen klassement, met 142 ronden.

Op diezelfde 17 mei werd op het Canadian Tire Motorsports Park in Canada de Pirelli World Challenge verreden. De Noord-Amerikaanse GT Academy-kampioen van 2011, Bryan Heitkotter, ging er met de titel in de GTA-klasse vandoor in zijn Nissan GT-R NISMO GT3.

Op 23 en 24 mei werd het All Nippon F3-kampioenschap gehouden (ronden 6/7) op het Okayama International Circuit in Japan. Lucas Ordóñez, vlak ervoor ingevlogen vanuit Duitsland, reed met de B-MAX NDDP F3 en zette een knappe prestatie neer. Op 23 mei pakte hij voor het eerst in het kampioenschap een podiumplek met zijn tweede plaats tijdens de zesde race. Op Suzuka en Motegi had hij zich al van zijn beste kant laten zien, maar met deze uitslag bewees hij dat hij ook in formulewagens met de besten mee kan.

Op 24 mei werd de tweede race van de Blancpain Endurance Series verreden op Silverstone Circuit in Engeland. Gaëtan Paletou, Europees GT Academy-kampioen van 2014, Ricardo Sánchez, internationaal GT Academy-kampioen van 2014, en Jann Mardenborough bereikten met de Nissan GT-R NISMO GT3 (nummer 22) de tweede plaats in de Pro-Am-klasse. In de Professional-klasse reden Wolfgang Reip, Europees GT Academy-kampioen van 2012, Alex Buncombe en Masakazu Chiyo mee, maar voor hen was de concurrentie te sterk. Uiteindelijk bleek de dertiende plaats het maximum haalbare.

De laatste ronde van de onlinekwalificatie van GT Academy 2015 vindt plaats tussen 2 en 19 juni. Iedereen kan tijdens de gehele periode instappen vanaf de eerste ronde, dus doe vooral mee en laat zien wat je kunt! Ga via de gerelateerde links hieronder naar de speciale pagina van GT Academy 2015 voor een overzicht van de deelnemende landen en verdere informatie.