Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo™ Sport

Aankondiging van de GR Supra GT Cup 2020-serie: een merkenkampioenschap waarin we zoeken naar de beste Supra-coureur

[Update: 23 april] De racetijden zijn gewijzigd.

TOYOTA GAZOO Racing, de officiële partner van de FIA Gran Turismo Championships, heeft het schema onthuld van de GR Supra GT Cup 2020-serie, een internationaal merkenkampioenschap binnen Gran Turismo Sport. Deze competitie begon vorig jaar als een van Toyota's e-autosportactiviteiten.

De Toyota GR Supra RZ, de auto die vorig jaar werd gebruikt in het kampioenschap, is gekocht door 800.000 spelers sinds hij in maart 2019 aan Gran Turismo Sport is toegevoegd. Aan het event zelf deden 30.000 spelers mee. Via een vragenlijst in de game gaven 120.000 gebruikers vervolgens feedback over de auto. Deze informatie wordt gebruikt om de echte GR Supra te verbeteren; een schoolvoorbeeld van een brug uit de virtuele naar de echte wereld.

De GR Supra GT Cup start zijn tweede jaar, een online serie van 7 ronden, op 26 april op de Fuji Speedway. De beste spelers gaan door naar de finale, een live-evenement in november, waar ze onderling beslissen wie de kampioen wordt.

Bij een gelijkwaardig deelnemersveld speelt de bandenstrategie een belangrijke rol. Als we afgaan op het vorige seizoen, staat ons weer heel wat spektakel te wachten. Veel van de beste coureurs uit de FIA Gran Turismo Championships waren ook van de partij. Zo won de kampioen van de Nations Cup 2019, Mikail Hizal, ook de Supra GT Cup.

Wat voor races kunnen we verwachten in de GR Supra GT Cup 2020-serie? Kijk mee naar het nieuwe seizoen en wees getuige van de opkomst van nieuwe racehelden!

Informatie GR Supra GT Cup 2020-serie

Naam kampioenschap GR Supra GT Cup 2020-serie
Periode April - november 2020 (n.t.b.)
Locatie Kwalificatie: 7 ronden online, wereldwijd
Finale: live-evenement tijdens een van de FIA GT Championships World Tours (n.t.b.)
Deelnamecriteria Eigenaars van een PlayStation®4-console en een exemplaar van Gran Turismo Sport die in de game de GR Supra RZ hebben gekocht en minimaal 6 jaar oud zijn*

*De toegestane leeftijd wisselt, afhankelijk van de wetgeving in het betreffende deelnemende land. Het kan daardoor voorkomen dat een deelnemer niet kan doorgaan naar het live-evenement, ondanks een topklassering in zijn of haar regio.

Schema

Kwalificatie

Ronde Datum Circuit
Rd.1 26 april Fuji International Speedway (Japan)
Rd.2 17 mei Nürburgring 24u (Duitsland)
Rd.3 7 juni Circuit de la Sarthe (Frankrijk)
Rd.4 21 juni Laguna Seca (VS)
Rd.5 5 juli Autódromo de Interlagos (Brazilië)
Rd.6 19 juli Tokyo Expressway - Zuidelijke binnenring (Japan)
Rd.7 16 augustus Mount Panorama Motor Racing Circuit (Australië)

Finale

Ronde Datum Circuit
Finaleronde November Live-evenement (n.t.b.)

* Data en circuits zijn onderhevig aan verandering.

Racetijden

Regio Racetijden
Azië 18:00 (JST)
Oceanië 18:00 (AEST), 20:00 (NZST)
Europa / Midden-Oosten / Afrika 16:00 (UTC)
Noord-Amerika 17:00 (PDT) 20:00 (EDT)
Midden- en Zuid-Amerika 21:00 (BRT) 19:00 (CDT)

*In ronden 2 en 3 beginnen de races 30 minuten eerder dan hierboven aangegeven. Let op: de tijden zijn mogelijk onderhevig aan verdere wijzigingen.

De circuitinformatie van elke ronde is ook beschikbaar op de officiële TGR-website in de speciale sectie van de GR Supra GT Cup.

URL:

https://toyotagazooracing.com/e-motorsports/

Je kunt meedoen aan deze races via het speltype Sport van Gran Turismo Sport, vanaf 15 minuten voor de starttijden.