Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo en twee 10th Anniversary Limited Edition-horloges onthuld tijdens wereldfinales 2023 in Barcelona

Tijdens de uitzending van de wereldfinales van de Gran Turismo World Series 2023 op 3 december heeft het in Rome gevestigde luxemerk BVLGARI zijn revolutionaire virtuele conceptcar BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo aangekondigd.

De BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo is een digitale conceptcar die is geïnspireerd door de BVLGARI Aluminium, een iconisch horloge uit 1998 dat net als de auto sportief, slim en essentieel is, maar ook nauwkeurig en kwalitatief hoogstaand.

De vormen, materialen, kleuren en algehele designtaal van de auto zijn rechtstreeks geïnspireerd door het ongeëvenaarde lijnenspel van het Aluminium-horloge. De barchetta-carrosserie is de belichaming van sportiviteit en ademt dynamiek, lichtheid en performance.

Het karakter van de auto kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Fabrizio Buonamassa Stigliani, de Product Creation Executive Director van BVLGARI, en Pininfarina's voormalige Design Director Fabio Filippini.

Het design van de body is een combinatie van pure en geometrische vormen, die een rode draad vormen door de Italiaanse autodesigntraditie, die draait om creativiteit en karakter. In het ontwerp zijn elementen opgenomen van beroemde Italiaanse studiemodellen uit de jaren 60 en 70, zoals het sportieve stuur met drie spaken en het dasboard van walnotenhout.

Het resultaat is een tijdloze koets die uniek en onmiskenbaar Italiaans oogt. Het innovatieve concept ademt stijl en coolheid, stijgt boven vergankelijke trends uit en vormt de pure belichaming van het design-DNA van BVLGARI.

In 2024 wordt de BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo aan Gran Turismo 7 toegevoegd.


Twee unieke BVLGARI Aluminium Gran Turismo-horloges

Tijdens de wereldfinales 2023 in Barcelona werd niet alleen de BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo onthuld, maar ook twee luxe BVLGARI Aluminium Gran Turismo-horloges.

Sinds het BVLGARI Aluminium-sporthorloge in 1998 op de markt kwam, staat het op een eenzaam hoog niveau. Het horloge is net zo slank en cool als het origineel en valt extra op door het levendige geel, dat verwijst naar de dashboardmeters van een legendarische Italiaanse grand tourer uit de jaren 90.

De BVLGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition combineert het robuuste, maar lichte aluminium met de zachtheid van rubber voor de lunette, waarin BVLGARI gedrukt staat. De mix van sportieve en innovatieve materialen vind je ook terug in het bandje, dat bestaat uit rubberen onderdelen die aan elkaar vastzitten met aluminium staafjes. Het kroontje en de horlogekast zijn gemaakt van hightech, extra sterk en lichtgewicht titanium met een laagje DLC (diamond-like carbon), voorzien van het 10th Anniversary Vision GT-logo.

Bulgari brengt de BVLGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition in twee uitvoeringen op de markt: met een gele wijzerplaat en zwarte wijzers (500 stuks) en met een antracietgrijze wijzerplaat en gele wijzers (1200 stuks).

Met een antracietgrijze wijzerplaat en gele wijzers (1200 stuks)

Met een gele wijzerplaat en zwarte wijzers (500 stuks)

Daarnaast brengt de BVLGARI Aluminium een ode aan snelheid in de vorm van de geïntegreerde tachymetrische schaal – voor het eerst sinds de collectie in 2020 opnieuw werd gelanceerd. De automatische Calibre B381 met chronograaf – ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door BVLGARI – is perfect voor het timen van bloedstollende races.

Als je een BVLGARI Aluminium Gran Turismo Limited Model koopt, ontvang je ook een code waarmee je de BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo in Gran Turismo 7 kunt bemachtigen.


Vision Gran Turismo is een project waarbij internationaal toonaangevende automerken nieuwe sportauto's ontwerpen voor Gran Turismo-spelers. Meer informatie over Vision Gran Turismo vind je op de pagina 'Vision Gran Turismo' op de officiële website van Gran Turismo.