Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Kazunori Yamauchi's presentatie tijdens Quattroruote Day in Milaan

Op 6 februari vond in Milaan Quattroruote Day plaats, een evenement dat wordt georganiseerd door Quattroruote, het belangrijkste autoblad van Italië. Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi gaf een presentatie tijdens dit prestigieuze evenement.

Het evenement vond plaats in de hoofdzaal van het UniCredit Pavilion in Milaan.
Het evenement vond plaats in de hoofdzaal van het UniCredit Pavilion in Milaan.

Dit jaarlijkse evenement van Quattroruote staat in het teken van auto's, technologie en mensen die een steentje hebben bijgedragen aan de vooruitgang van autotechnologie en het volwassen worden van de autocultuur. Dit jaar werd de Alfa Romeo Stelvio uitgeroepen tot auto van het jaar en kreeg Mazda’s SKYACTIV-X-technologie de prijs voor internationale techniek. Osamu Suzuki, voorzitter van Suzuki Motor Corporation, kreeg de Gianni Mazzocchi-prijs, die is vernoemd naar de oprichter van het tijdschrift Quattroruote. Daardoor had het evenement een nadrukkelijk Japans tintje.

Mazda’s hypermoderne verbrandingstechnologie SKYACTIV-X wordt beloond met de prijs voor internationale techniek. Op het podium staat Kiyoshi Fujiwara, directeur en senior managing executive officer van Mazda Motor Corporation.

Osamu Suzuki, voorzitter van Suzuki Motor Corporation, kreeg de Gianni Mazzocchi-prijs, ter erkenning van zijn inzet voor India via de productie van auto's. Toshihiro Suzuki, de huidige president en CEO van Suzuki Motor Corporation, neemt de prijs in ontvangst namens Osamu.

Voorafgaand aan deze prijsuitreikingen gaf Kazunori Yamauchi een presentatie met de titel 'The Future of the Automobile Industry and Gran Turismo' ('De toekomst van de auto-industrie en Gran Turismo'). Daarin zette hij uiteen hoe Gran Turismo, dat nu twintig jaar bestaat, zich altijd naast de auto-industrie en de autosport heeft voortbewogen en nu, via Vision Gran Turismo en de FIA GT-kampioenschappen, de komende honderd jaar wil blijven meedraaien.

Kazunori Yamauchi tijdens zijn speech.
Kazunori Yamauchi tijdens zijn speech.

Ook vertelde Kazunori Yamauchi waarom hij Umberto Boccioni's beeld 'Forme uniche della continuità nellospazio' ('unieke vormen van continuïteit in de ruimte') heeft gebruikt als uitgangspunt voor de trofee van de FIA GT-kampioenschappen. Daarnaast kwam het 'Manifesto del Futurismo' ('Het futuristisch manifest') van de futurist en dichter Marinetti aan bod, een werk dat zijn passie voor auto's deed ontwaken. Zijn speech en presentatie werden door het publiek op waarde geschat met een luid applaus.

Op de locatie, het UniCredit Pavilion te Milaan, vond na de prijsuitreikingen een Audi Racing e-Challenge plaats met behulp van Gran Turismo Sport. Honderdvijftig getalenteerde Gran Turismo-coureurs stuurden hun R8 LMS'en met veel vaardigheid over het virtuele circuit in een boeiende confrontatie. Gadegeslagen door enthousiaste fans reikte Kazunori Yamauchi na afloop de prijzen uit.

Beelden van de Audi Racing e-Challenge.

Beelden van de Audi Racing e-Challenge.

Beelden van de Audi Racing e-Challenge.

Beelden van de Audi Racing e-Challenge.

Beelden van de Audi Racing e-Challenge.

Beelden van de Audi Racing e-Challenge.