Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Chevrolet Camaro uit 1970 wint 12e GT Award

De Gran Turismo Awards SEMA (GT Awards in het vervolg) is een speurtocht naar de beste custom-car die wordt tentoongesteld tijdens de SEMA-show (Specialty Equipment Market Association) voor fabrikanten van tuningonderdelen en auto-accessoires in Las Vegas. Op 6 november vond de uiteindelijke selectie voor de 12e jaarlijkse GT Awards plaats. Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi bestempelde de GoPro 'Rampage' Camaro 1970 tot beste auto van de show.

Ook dit jaar bestond de jury voor de individuele categorieën van de GT Awards uit beroemde (auto)journalisten uit de Verenigde Staten. Van de fantastische machines die de centrale zalen van het congrescentrum vulden, sleepten de onderstaande vijf auto's de winst in hun categorie binnen:

- Beste truck/SUV: Chevrolet Pickup uit 1952 (eigenaar: Tyler Scarfe)
- Beste Amerikaanse auto: GoPro 'Rampage' Chevrolet Camaro uit 1970 (eigenaar: Jeremy Gerber)
- Beste Aziatische auto: Nissan GT-R (eigenaar: Ernie Manansala)
- Beste Europese auto: Volkswagen HPA FT740 Twin Turbo uit 2013 (eigenaar: Marcel Horn)
- Beste hotrod: Chevrolet uit 1957 (eigenaar: Jeff Lutz)

In het Cromwell Hotel, nabij het SEMA Convention Center, begon in de avond van 6 november de laatste selectie voor de GT Awards. Kazunori Yamauchi, die de genomineerden grondig onder de loep had genomen die dag, riep de GoPro 'Rampage' Chevrolet Camaro uit 1970 uit tot algemene winnaar van de vijf categorieën.

De GoPro 'Rampage' Chevrolet Camaro uit 1970 is de belichaming van de sfeer van de SEMA-show. In deze machine huist de ultieme V8 van de Corvette, de LS7, die nu vanonder de motorkap van deze oudere Camaro maar liefst 760 pk levert. Niet alleen de structuur van de auto, maar ook het grootste deel van de carrosserie met zijn gigantische spatborden en achterspoiler is vervangen door koolstofvezel onderdelen. Het opzetstuk van de schokdemper is uitgerust met schakels en onder de motorkap geplaatst, zodat hij makkelijk aan te passen is.

Deze super-Camaro is herboren in het moderne tijdperk en maakt een sprong van ruim veertig jaar aan geschiedenis. Volgens de traditie van de GT Awards wordt hij toegevoegd aan een toekomstige editie van Gran Turismo.

Maar er waren nog meer Gran Turismo-auto's op de showvloer van de SEMA. De BMW M4 M Performance Edition (met een exterieur dat speciaal door Gran Turismo is ontworpen) was te bezichtigen bij de BMW-stand. Deze auto is gebaseerd op de M4 Coupé, aangevuld met onderdelen uit de catalogus van de M Performance. Niet alleen de koolstofvezel voorzijde en achterspoiler, maar ook de zwarte niervormige grille en de zijgrille onderscheiden deze wagen van een doorsnee M4. In Gran Turismo is deze speciale auto aangepast als een safety car met een competitieve look dankzij de racekleuren van BMW. De BMW M4 M Performance Edition verschijnt binnenkort in Gran Turismo 6 via een nieuwe update.

[Vorige winnaars van de Gran Turismo Award]

2003: Buick Special
2004: HPA Motorsports Stage II R32
2005: AEM S2000
2006: ArtMorrison Corvette '60
2007: HPA TT
2008: Infiniti G37
2009: Ford Mustang Trans-Cammer
2010: Chevrolet Camaro uit 1969
2011: Chevrolet Camaro uit 1971
2012: Custom Ford Mach 40
2013: Chevy Nova uit 1967
2014: GoPro “Rampage” 1970 Chevrolet Camaro