Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Dit is de Porsche Vision Gran Turismo

Op 5 december is de Porsche Vision Gran Turismo onthuld tijdens de uitzending van de wereldfinales van de Nations Cup van de 2021-serie van de FIA Certified Gran Turismo Championships.

De Porsche Vision Gran Turismo is de eerste conceptcar die Porsche speciaal voor een game heeft ontwikkeld. Hij wordt exclusief verkrijgbaar in Gran Turismo 7, dat op 4 maart 2022 uitkomt voor PlayStation®4 en PlayStation®5.

De Vision Gran Turismo heeft futuristische versies van bekende designelementen van Porsche. De conceptcar heeft de herkenbare proporties van een Porsche, een zeer sportieve hoogte-/breedteverhouding, een extreem lage neus en opvallende wielkasten. De koplampen in het puristische front en de geïntegreerde luchtinlaten zorgen voor een visuele link met de designtaal van de Taycan en verraden de volledig elektrische aandrijving van de auto. De achterzijde is getooid met een opvallend smalle lichtstrip – een doorontwikkeling van de herkenbare achterlichten van de 911 en de Taycan. De nadruk op merkidentiteit vind je ook terug in het interieur, met een gebogen, holografische display die op de bestuurder is gericht en vlak boven het stuur zweeft. De lage zitpositie onderstreept het dynamische gevoel van de auto. Ook de realistische oppervlakken in de cockpit spelen een grote rol. “We hebben lang nagedacht over de materiaalkeuze en kwamen uiteindelijk uit bij carbon en titanium. We wilden het gewicht beperken ten gunste van de prestaties”, aldus Markus Auerbach, hoofd interieurdesign bij Porsche. “Verder is duurzaamheid belangrijk bij projecten die op de toekomst zijn gericht. Zo hebben we voor deze conceptcar alleen veganistisch materiaal gebruikt.”

“De aantrekkingskracht van een Porsche schuilt in het puristische design”, verklaart Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital. “Vanuit het oogpunt van techniek hangen wij en Porsche dezelfde perfectionistische filosofie aan. We delen dezelfde passie voor racen en kijken uit naar de toekomst van de auto.”