Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

Kwalificatie voor Nissan PlayStation® GT Academy begint op 2 juli 2013

De GT Academy-competitie van 2013 begint op dinsdag 2 juli om 10.00 uur met een exclusieve downloadbare demo van de nieuwe game Gran Turismo®6 voor PlayStation®3. De uitdagingen, die een echte racecarrière bij Nissan kunnen opleveren, blijven voor GT Academy-deelnemers beschikbaar tot maandag 29 juli om 00.59 uur, terwijl de demo zelf speelbaar blijft tot 31 augustus. Afgelopen weekend hebben twee voormalige kampioenen, Lucas Ordoñez en Jann Mardenborough, de wereldberoemde 24-uursrace van Le Mans als vierde in hun klasse afgesloten in een LMP2-auto met een Nismo-motor. Het is duidelijk dat je het ver kunt schoppen met deze bekroonde competitie, die een alternatief biedt voor de traditionele, dure weg naar de autosport.

GT Academy 2013 belooft de grootste tot nu toe te worden, met meer deelnemende landen en de allure van een eerste blik op GT6 middels de exclusieve demo, waardoor het aantrekkelijker is dan ooit om mee te doen. De innovatieve samenwerking tussen Nissan en Sony Computer Entertainment heeft sinds de eerste competitie in 2008 al meer dan twee miljoen deelnemers aangetrokken, waarvan er nu meerdere furore maken voor Nissan in de internationale autosport.

Kazunori Yamauchi, de bedenker van de Gran Turismo®-reeks, heeft een interessante uitdaging voor Gran Turismo-spelers bedacht met een aantal prachtig nagemaakte Nissans, waaronder de Leaf, de 370Z en de GT-R. De GT6-demo begeleidt je door beginnersoefeningen van een GT Academy-achtige rijschool, waarna je het laatste kwalificatie-event op het Silverstone Grand Prix Circuit vrijspeelt. GT Academy is dus even toegankelijk voor nieuwkomers als voor Gran Turismo-experts. En iedereen die zich registreert en een kwalificatietijd neerzet, ontvangt gratis bonuscontent.

Na de onlinecompetitie worden de snelste gamers uitgenodigd voor de nationale finales, waar ze zowel met de game als met echte auto’s aan de slag gaan. Daarna wordt de actie voortgezet in het beroemde Race Camp op Silverstone, waar de winnaar zich mogelijk mag voegen bij de Nismo Athletes-eliteclub.

GT Academy Europe 2013 omvat de Benelux-landen, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije. De Verenigde Staten, Rusland en Duitsland hebben elk hun eigen GT Academy-competities.

“Dit is de spannendste beginsituatie voor GT Academy ooit”, aldus Usama Al-Qassab, Vice President Product Marketing bij Sony Computer Entertainment Europe. “Een voorproefje krijgen van enkele features die later dit jaar in Gran Turismo 6 te zitten, is interessant voor de PlayStation®-community. De uitdagingen nodigen iedereen uit om mee te doen. Daar staat GT Academy voor – een intensieve school die echt racetalent boven laat drijven via PlayStation en Gran Turismo, en die voor iedereen openstaat. Zelfs als je de volgende fases van GT Academy niet bereikt, is het altijd goed om te leren en jouw prestaties te vergelijken met die van je vrienden.”

Nissans Director of Global Motorsport, Darren Cox, is net zo enthousiast over de deelname van mensen aan de competitie: “Afgelopen weekend hebben twee voormalige winnaars van GT Academy in een Greaves Motorsport Zytek-Nissan LMP2-auto deelgenomen aan zo mogelijk de belangrijkste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Hun indrukwekkende vierde plek bewijst het fenomenale succes van het GT Academy-programma en het geweldige trainingsprogramma. Er is geen betere reden om aan de GT Academy deel te nemen dan dit voorbeeld, omdat jij de volgende kunt zijn. En ook al kom je niet zó ver, het kan geen kwaad om te dromen en de heerlijke Nissans op hun staarten te trappen in de GT6-demo.”

Als je in aanmerking komt voor deelname en woonachtig bent in een deelnemend land, heb je een Sony Entertainment Network-account nodig en toegang tot een PlayStation 3 met een internetverbinding. Je kunt de gratis kwalificatiedemo van GT6 downloaden vanuit de PlayStation®Store. Je hebt geen Gran Turismo-game nodig. Als je geen PS3 hebt, kun je meedoen aan de competitie via een aantal GT Academy Live Events, die lokaal door PlayStation en Nissan gepromoot zullen worden.