Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Peugeot L500R / L750R HYbrid Vision Gran Turismo : Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Vision Gran Turismo

Peugeot onthult de L500R en de L750R Vision Gran Turismo: eerbetonen aan de raceauto's van het begin van de 20e eeuw

Peugeot, het merk dat in juni 2015 de Peugeot Vision Gran Turismo toonde, heeft twee nieuwe machines onthuld: de L500R HYbrid Vision Gran Turismo en de L750R HYbrid Vision Gran Turismo.

Deze twee Vision Gran Turismo-auto's zijn ontwikkeld als eerbetoon aan een racemachine uit het begin van de twintigste eeuw. Op 30 mei 1916 won Peugeot de legendarische 500 mijl van Indianapolis met de komeetachtige L45-bolide. Een eeuw na deze overwinning presenteert het merk deze auto's om de passie en schoonheid van de L45 nieuw leven in te blazen, met de nieuwste technologie.
We beginnen met de L500R, het basismodel. Het opvallendste kenmerk van de auto is zijn ongelooflijk lage profiel. Zelfs de bobbel van de cabine, waar de coureur zit, is zo laag mogelijk gehouden. In totaal is hij niet meer dan 1 meter hoog. De nauw toelopende staart doet denken aan die van de honderd jaar oude L45. Hij eindigt in een gestroomlijnde achterkant met drie opvallende, klauwvormige achterlichten die doen denken aan die van de 3008 en die tegenwoordig deel uitmaken van de Peugeot-designtaal.
De cockpit om de coureur heen heeft een zeer futuristische interface met twee hologrammen die allerlei informatie aan de bestuurder doorgeven. De L500R is een eenzitter en de navigator die in de L45 onmisbaar was, is vervangen door een virtuele soortgenoot.
De aandrijflijn bevat een 1,6-liter viercilinder met een turbo plus twee elektromotoren. Zijn totale vermogen is 500 pk, met een maximumkoppel van 730 Nm. Dankzij het gebruik van de nieuwste materialen weegt de auto slechts 1000 kg, wat een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconde mogelijk maakt. Binnen slechts 19 seconden legt hij 1000 meter af.
In lijn met het originele, futuristische concept van de L500R is de L750R HYbrid Vision Gran Turismo gepresenteerd, een wedstrijduitvoering met nog betere raceprestaties.
De grootste verandering van de L750R is zijn aandrijflijn. De toerentalgrens van de 1,6-liter viercilinder lijnmotor met turbo steeg naar 10.000 rpm ten opzichte van de L500R en zijn vermogen groeide naar 580 pk. Tel daar de 170 pk van de elektromotoren bij op en je komt op een totaalvermogen van 750 pk.
Voor heeft hij een grote splitter en de luchtstroom aan de onderzijde is verder geoptimaliseerd. In combinatie met de nieuwe, grote achtervleugel zorgt dat voor enorm veel downforce. Daarnaast is ook het gewicht ten opzichte van de L500R gezakt met 175 kg naar een absoluut minimum van 825 kg. Daardoor raast hij met 2,4 seconden 0,1 seconde sneller van 0 naar 100 km/u dan de gewone versie.
In de wereld van de autosport blijft Peugeot excelleren, niet alleen in de Indy 500, maar ook in vele andere races, zoals Le Mans, het WRC en de Rally Raids. Deze twee iconische machines verbinden de passie en de spirit van het merk met de toekomst.