Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy-alumnus Jann Mardenborough wint GP3-race tijdens de Grote Prijs van Duitsland

Van virtueel tot echie, gamer tot coureur, simulatie tot podium; noem het zoals je het noemen wilt. Jann Mardenborough liet dit weekend tijdens de GP3 opnieuw zien uit het juiste hout te zijn gesneden. In een sterk bezet deelnemersveld stuurde hij zijn eenzitter op Hockenheim van poleposition naar de finish om zo race twee op zijn naam te schrijven voor Arden International, luttele uren voor aanvang van de Duitse Grand Prix Formule 1.

Mardenborough wist in 2011 als student de Nissan PlayStation GT Academy-competitie te winnen. Sindsdien is hij het rolmodel van Nissans Driver Development Program en uitgegroeid tot een geweldige professionele coureur. Iets meer dan een maand geleden wist hij al indruk te maken tijdens de 24 uur van Le Mans en op Hockenheim betaalde de noeste arbeid zich uit met een zege in de GP3, het voorportaal van de Formule 1.

“Tijdens de race op het Britse Silverstone heb ik geleerd goed op mijn banden te letten", zegt Jann. “Sindsdien heb ik hard gewerkt met het team, zowel in de werkplaats als in de Red Bull-simulatie. Tijdens de eerste race begon ik als 14e, maar waar anderen ten onder gingen wist ik de bandenslijtage te beperken. Zo kon ik me opwerken tot de achtste plaats, een resultaat waar ik tevreden mee was. Vanwege de hitte op zaterdag hadden de banden nog meer te verduren, dus ik was blij met alle informatie die het team in mijn hoofd had gestampt. Hierdoor had ik de situatie onder controle.”

De achtste plaats betekende poleposition voor race twee. Jann staat bekend als iemand die het hoofd koel weet te houden onder druk, iets wat goed tot uiting kwam in de tweede race. Als een echte professional wist hij de koppositie van begin tot eind vast te houden.

“Ik had een goede start en wist het tempo te bepalen”, legt hij uit. “Ik kon een tandje bijzetten als het moest en gas terugnemen als het kon. Deze overwinning is een geweldig gevoel. Ik drink alleen champagne als ik win, met een andere podiumplaats neem ik geen genoegen. Ik had sinds februari geen champagne meer gedronken, dus het smaakte me goed. Een echt winnaarsdrankje.”

Jann maakte het feest helemaal compleet door ook de snelste rondetijd op zijn naam te zetten.

GT Academy 2014 maakt wereldwijd naam

GT Academy blijft ook in zijn zesde jaar een broedplaats van ruw talent. In een jaar waarin GT Academy zich verspreidt over nog meer landen zijn de nationale finales inmiddels achter de rug. Het beroemde Race Camp op Silverstone heeft zich ook voltrokken, althans voor de Duitse versie van GT Academy. Het Europese Race Camp vindt plaats van 29 juli tot en met 6 augustus en telt 42 getalenteerde Gran Turismo-spelers uit 12 landen.

Het Europese Race Camp wordt gevolgd door een nieuwe internationale competitie met deelnemers uit Thailand, Mexico, Australië, India en het Midden-Oosten. Daarna melden ook de Amerikanen zich op de bakermat van de Britse motorsport voor het definitieve Race Camp van 2014. De deelnemers zullen er alles aan doen om in de voetsporen te treden van Jann. Maar het winnen van GT Academy is slechts het begin.

“Zowel de opleiding als ondersteuning na het winnen van GT Academy is geweldig”, zegt Jann. “Het niveau wat ik nu haal in de eenzitter bewijst het gelijk van dit programma. Het is geen kwestie van GT Academy winnen en even gaan racen. We worden dag in dag uit zwaar op de proef gesteld. Ik leer nog elke dag bij en vandaag blijkt maar weer eens dat dat zijn vruchten afwerpt.”

De GT Academy-winnaars van Duitsland, de rest van Europa, de VS en de internationale groep worden onmiddellijk in het uitgebreide Driver Development Program van Nissan gestort. Zij maken kans om deel uit te maken van het Nissan-team dat in januari 2015 deelneemt aan de 24 uur van Dubai. Coureurs met genoeg talent en toewijding mogen mogelijk als NISMO-coureurs deelnemen aan de race.