Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
GT Academy

GT Academy-alumni stijgen boven zichzelf uit in Europese Le Mans en Japanse F3

Op 18 oktober werd de laatste ronde van de Europese Le Mans-serie (ELMS) verreden op Estoril Circuit in Portugal. De Europese GT Academy-kampioen van 2014 Gaëtan Paletou behaalde zijn eerste overwinning in de LMP3-klasse.

Gaëtan deelde de Team LNT Ginetta Nissan met nummer 2 dit jaar met coureur Mike Simpson. Tegen de verwachtingen in pakte het groentje punten in de eerste ronde op Silverstone en in de derde ronde op de Red Bull Ring. Op Estoril kreeg Mike een tijdstraf tijdens de kwalificatie en moest Gaëtan achteraan starten, als dertigste. Maar hij zette een knappe prestatie neer tijdens het slechte weer en lag na het eerste uur al achtste algemeen. Vervolgens gaf hij het stokje over aan Mike, die het duo naar zijn eerste overwinning stuurde.

Dankzij de zege steeg Gaëtan in het algemeen klassement, met een tweede plaats in het teamklassement en een derde plaats in het coureursklassement. In de puntenklassementen van de ELMS waren zowel de auto van Team LNT met nummer 3 in de LMP3-klasse als de Greaves Motorsports met nummer 41 in de hoogste LMP2-klasse uitgerust met Nissan-motoren.

In hetzelfde weekend werden de laatste ronden, race 16 en 17, van het Japanse F3-kampioenschap verreden op Sugo Circuit in de prefectuur Miyagi. Europees GT Academy-winnaar van 2008 Lucas Ordóñez pakte in beide races de tweede plaats.

Lucas begon geweldig aan de kwalificatiesessies en startte in beide races in de voorste rij. Hij hield zijn momentum vast in de races en zette zijn beste resultaten van het seizoen neer. Begin oktober was Lucas getrouwd op het eiland Mallorca en deze uitslag valt dus prachtig in zijn wittebroodsweken!