Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
INSIDE GRAN TURISMO SPORT Vol.1 : CARS
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo™ Sport

Sportieve en vermakelijke online races: dit is het speltype Sport van Gran Turismo Sport

Je kunt Gran Turismo Sport op allerlei manieren spelen, maar het hoofdtoneel voor spannende races vind je in het speltype Sport. In het speltype Sport race je online met andere spelers volgens een set officiële regels.

Hier volgt de introductie van de twee hoofdraces in dit speltype (de screenshots zijn afkomstig uit de ontwikkelfase van de Japanse versie):

Dagelijkse races

Deze races vormen de ruggengraat van het speltype Sport. Elke dag is er een bepaald event dat tijdelijk beschikbaar is. Het is een geweldige kans om te laten zien hoe goed je bent. Je kunt zo vaak als je wilt meedoen aan de race om je record te verbeteren.

FIA Gran Turismo-kampioenschap

Dit is het hoofdevent van het speltype Sport, ontstaan uit een samenwerking met de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile). Kies je favoriete merk en doe mee aan de Merkenserie of de Landenbeker, waarin je je land vertegenwoordigt. Het kampioenschap wordt in drie regio's gehouden: Europa, Amerika en Azië. De beste spelers uit elke regio krijgen de kans om mee te doen aan de internationale finale, waarin zal blijken wie de allerbeste is.
Het FIA Gran Turismo-kampioenschap behoort niet alleen toe aan de beste spelers van de wereld. Tijdens het seizoen worden er races live uitgezonden, inclusief commentaar. Ontdek je favoriete coureur en moedig hem of haar aan in de strijd om de beste te worden.

Het speltype Sport bevat allerlei innovaties die ervoor zorgen dat elke race fair verloopt. Hier volgt een uiteenzetting.

Geavanceerde matchmaking

Er zijn twee indicaties van het niveau van een speler: de coureursbeoordeling (CB) en de sportiviteitsbeoordeling (SB). De CB laat zien hoe snel je bent en de SB toont hoe goed je je gedraagt tijdens races. In het speltype Sport word je op basis daarvan ingedeeld bij soortgelijke spelers, zodat iedereen van goede races kan genieten.

Prestatiebalans (PB)

Elke auto heeft zo z'n voor- en nadelen, dus voor sommige races geldt een prestatiebalans. In dergelijke races worden het maximumvermogen en het voertuiggewicht automatisch aangepast. Daardoor racet iedereen onder gelijke omstandigheden, hoeveel verschillende auto's ook meedoen aan dezelfde race.

Autocategorieën

Er zijn allerlei soorten auto's beschikbaar, voor ieder wat wils. Deze auto's zijn onderverdeeld in categorieën, zodat het duidelijk is voor welke auto's de race bedoeld is.

De auto's in de game worden onderverdeeld in de volgende categorieën. Boven aan dit artikel vind je een video waarin de verschillende categorieën verder worden uitgelegd.

Gr.N: Fabrieksversies, commercieel verkrijgbare auto's en studiemodellen. Op basis van het vermogen van de auto's wordt deze klasse verder onderverdeeld van N100 tot N1000.
Gr.4: Dit zijn auto's met eenvoudige raceaanpassingen, zoals extra veiligheidsuitrusting en gewichtsreductie. Dit is het equivalent van de echte FIA GT4-klasse.
Gr.3: Dit zijn echte raceauto's met volledige raceaanpassingen, zoals bredere carrosserieën en verbeterde aerodynamica. Dit is het equivalent van de echte FIA GT3-klasse.
Gr.1: Dit zijn ultrasnelle racemachines met speciaal ontworpen carrosserieën en motoren. Deze klasse bevat onder meer echt bestaande prototyperacers.
Gr.B Dit zijn rallyauto's die zijn aangepast om op onverhard terrein te rijden. Ze hebben een verstevigde ophanging en een grotere rijhoogte.
Gr.X: Dit zijn extreme voertuigen die niet passen in een bestaande racecategorie.