Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Gran Turismo®6

LEXUS LF-LC GT ”Vision Gran Turismo” onthuld

Op 30 januari heeft Lexus de LEXUS LF-LC GT “Vision Gran Turismo” aangekondigd. Deze auto wordt beschikbaar gesteld voor de exclusieve PlayStation®3-titel Gran Turismo®6 via een gratis update die gepland staat voor het voorjaar van 2015.

Tijdens het gedenkwaardige raceseizoen 2014 kwam Lexus met de nieuwe RC F GT500 uit in de Super GT GT500-klasse, waarin het merk tot en met de laatste race vocht om de titel. Ook voor 2015 heeft Lexus raceplannen:
de RC F GT3 doet mee in de GT3, een 'beschaafde' categorie die desalniettemin wordt gezien als het ultieme kampioenschap voor fabrikanten.

Tegen de achtergrond van deze raceactiviteiten heeft LEXUS de LF-LC GT “Vision Gran Turismo” ontwikkeld om tegemoet te komen aan de fans die “internationale races willen rijden in hun droomwagen”. Het design en de ontwikkeling stonden in het teken van deelname aan races zoals de Super GT en de 24 uur van de Nürburgring.

Het basismodel, de LF-LC, was een toekomststudie voor een luxecoupé waarmee Lexus furore maakte tijdens de Detroit Motor Show van 2012. Het door CALTY DESIGN ontworpen model bevat vele interessante details, zoals de vorm van de achterlichten, geïnspireerd door de naverbranders van een straaljager.

Op basis van de LF-LC werden elementen uit de avant-gardedesignfilosofie van CALTY DESIGN gekoppeld aan de race-ervaringen die Lexus in de loop der jaren heeft opgedaan. Het resultaat was de LEXUS LF-LC GT “Vision Gran Turismo”, een prachtige GT-auto met de nadruk op prestaties.

De autosport draait op passie en dat trekt mensen aan als een magneet. De pure, witte carrosserie van de LF-LC GT “Vision Gran Turismo” hint naar een heerlijk uitlaatgeluid dat je hart sneller doet kloppen en zinspeelt op de momenten van spanning waar racefans gek op zijn.

De LEXUS LF-LC GT “Vision Gran Turismo”, voortgekomen uit een passie voor racen, is een auto die de dromen van Gran Turismo-fans laat uitkomen.