Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Event-verslag

Cody Nikola Latkovski wint goud voor Australië tijdens de FIA Motorsport Games Digital Cup

Tijdens de eerste FIA Motorsport Games, op 2 november in het Italiaanse Vallelunga, ging de Australische vertegenwoordiger Cody Nikola Latkovski aan de haal met de gouden medaille in de Digital Cup.

De FIA Motorsport Games is een internationale competitie die op touw is gezet door de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) als de 'Olympische Spelen van de autosport'. Er waren zes evenementen voor verschillende racetakken: GT Cup, de Touring Car Cup, de Formula 4 Cup, de Drifting Cup, de Karting Slalom Cup en de Digital Cup, die werd verreden in Gran Turismo Sport.

Voor de halve finale werden de deelnemers opgedeeld in drie groepen van tien: A, B en C. Na de herkansing gingen er in totaal twaalf deelnemers door naar de Grote Finale.

In halvefinalegroep A ging de zege naar de winnaar van World Tour 2019 – Red Bull Hangar 7 van de Nations Cup, Mikail Hizal, terwijl Latkovski de snelste was in groep B en groep C veroverd werd voor Bernal Valverde uit Costa Rica. Een dag eerder had Hizal de snelste rondetijd neergezet tijdens de vrije training, waardoor hij de favoriet voor de eindzege was.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya was het podium voor de Grote Finale, waarin de deelnemers een merkenrace van negentien ronden met de Red Bull X2019 reden.

Al bij het startsein barstte er een felle strijd uit op de eerste rij, met Hizal op de eerste en Latkovski op de tweede plek. Het zat tegen voor Hizal toen hij in ronde 15 naast de baan schoot, waardoor Latkovski een uitgelezen kans had om de koppositie over te nemen. Maar hoewel de meest intense actie zich op het circuit afspeelde, werd de race uiteindelijk beslist door de pitstrategieën.

Latkovski was van start gegaan op zachte banden en koos opnieuw zachte banden tijdens zijn eerste pitstop. Hij had gekozen voor drie stops en bewaarde de andere vereiste compounds, de normale en harde banden, voor de laatste twee ronden. Zijn ingenieuze en gewaagde strategie pakte goed uit, want toen Latkovski de pitstraat verliet na zijn laatste bandenwissel, kwam hij voor rivaal Valverde de baan weer op. Dankzij die ongelooflijke prestatie won Latkovski het goud voor Australië.

De zilveren medaille ging naar de Costa Ricaan Bernal Valverde, een oudgediende van de World Tour, terwijl de Italiaanse coureur Stefano Conte brons pakte.