Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo: Unveiled
FILM AFSPELEN

FILM AFSPELEN

Gran Turismo®6

Introductie van de INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo

De INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo is uitgebracht voor Gran Turismo 6, exclusief op PlayStation®3. Infiniti verlegt al sinds zijn oprichting grenzen en deze auto vormt daarop geen uitzondering. Deze GT-auto streelt de zinnen en doet daarmee recht aan de filosofie van Infiniti.

Hoe bemachtig je de auto?

Nadat update 1.15 is geïnstalleerd, kun je de auto kopen via het menu [Vision GT] in de sectie [AUTO'S] van Mijn huis (hier vind je ook het presentatiefilmpje over de auto). Je kunt de auto ook bemachtigen door een ronde te voltooien (ongeacht de rondetijd) in het nieuwe seizoensevent, dat tijdelijk beschikbaar is.

Over de INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo

Infiniti is een premium-merk dat in 1989 op de markt kwam. Het merk bouwde algauw een naam op met designs zoals de originele INFINITI G-sedan, de G Coupe en de FX, auto's die net zoals de modernere INFINITI Q50, Q60 en QX70 de belichaming waren van een compromisloze integratie van techniek en design. Achter deze iconische voertuigen schuilt onze toewijding aan de eredivisie van de autosport: de Formule 1!

De INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo is een project dat begon met het ambitieuze, internationale doel om “een pure INFINITI GT te ontwerpen”, en het winnende design kwam voort uit de inspiratie van INFINITI Design Beijing. Deze monsterlijke schoonheid is in een krachtige, sensuele en ambitieuze vorm gegoten. Het circuitbeest is de verwezenlijking van de droom van onze Chinese designer: het creëren van een verleidelijke racetaal voor INFINITI.

Het ontwerpproces van de INFINITI CONCEPT Vision Gran Turismo begon met handgetekende schetsen die digitaal werden verfijnd. Kunst vermengd met wetenschap. Een van de designers wilde de romantiek van de nieuwste, revolutionaire generatie van Aziatische creativiteit laten doorschijnen in het ontwerp. Deze revolutionaire gedachte komt terug in de droom om deze GT op een dag in het echt naar het circuit te brengen.

Het zal geen verbazing wekken dat het project meer werd dan een stylingstudie. Zo werd er veel onderzoek verricht naar de aerodynamica en de motorprestaties. De frontaal, midscheepse transaxle-aandrijflijn bestaat uit een ongeblazen 4,5-liter V8 en een elektromotor. Bij lage snelheden levert de motor een overweldigend koppel en bij hoge snelheden produceert de V8 een ongelooflijk vermogen en prachtig, sensueel uitlaatgeluid dat het doet voorkomen alsof de versnelling oneindig is. De transaxle-lay-out zorgt voor een gewichtsverdeling van 45:55, zodat je dat heerlijke driftgevoel krijgt. Jonge technici met racetalent hebben vele virtuele testronden gereden om de dynamische eigenschappen te verfijnen. Wat de stroomlijn betreft: de instelbare luchtstroom onder de auto, de diffusors voor en achter en de achterspoiler met zijn unieke vorm zorgen voor topprestaties zonder dat het ontwerp van de carrosserie daar onder hoeft te lijden.

We kijken uit naar de vele records op allerlei internationale circuits die de virtuele coureurs neer zullen zetten met dit studiemodel.

Over Vision Gran Turismo

Vision Gran Turismo is een project waarbij internationaal toonaangevende merken conceptauto's ontwikkelen voor Gran Turismo en fans van de game. Binnenkort kun je nog meer fantastische modellen verwachten in de game!