Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Wereldtour

De World Tour 2020 trapt af in Sydney!

In 2018 sleepte Igor Fraga de titel in de wacht met een comeback waar nog steeds over wordt gepraat en in 2019 domineerde de altijd kalme en rustige Mikail Hizal het toernooi met hoge snelheden en een racemasterclass. Nu staat het licht op groen voor het derde seizoen van de FIA Gran Turismo Championships, die al sinds het begin garant staan voor fantastische races en menselijke emoties.

Het eerste live-evenement van de World Tour van de 2020-serie wordt op 15 en 16 februari verreden in de Australische stad Sydney, de hoofdstad van het zuidelijk halfrond. Het startsein van de campagne wordt gegeven in Big Top Sydney in het retropretpark Luna Park Sydney.

Vijftig van de beste coureurs uit achttien landen die meededen aan de wereldfinales van vorig jaar zijn ook nu weer van de partij. Net als tijdens de vorige World Tours bestaat het kampioenschap uit de Nations Cup, met individuele deelnemers, en de Manufacturer Series, waarin fabrieksteams het tegen elkaar opnemen. De voormalige kampioenen Igor Fraga en Mikail Hizal doen niet mee aan dit toernooi, waardoor er kansen liggen voor verrassingen en het ontstaan van een nieuwe held!