Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Algemene informatie

Polyphony Digital Inc (PDI) en FIA gaan langetermijnsamenwerking aan

De Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) en de makers van de bekroonde Gran Turismo®-reeks, Polyphony Digital Inc. (PDI), hebben vandaag plannen aangekondigd voor een innovatieve langetermijnsamenwerking. De FIA is de wereldwijde overkoepelende automobielorganisatie die bijna 80 miljoen weg- en circuitgebruikers uit 141 landen op vijf continenten vertegenwoordigt. Door de samenwerking zullen de miljoenen Gran Turismo-fans nog dichter bij de echte autosportwereld komen te staan.

Om de samenwerking te beginnen wordt Gran Turismo®6 voor PlayStation®3 de eerste game ooit met door de FIA goedgekeurde content. Vier van de wereldberoemde circuits uit Gran Turismo 6 voor PlayStation®3, dat sinds eind vorig jaar in de winkels ligt, zijn gecertificeerd door de FIA. De nauwkeurig nagebootste virtuele versies van bestaande circuits zijn door FIA-officials geïnspecteerd in de PDI-studio in Tokio, waarbij ze nauwlettend werden vergeleken met de FIA-standaard. In de nabije toekomst worden ook andere circuits in Gran Turismo 6 geïnspecteerd in het kader van de FIA-certificering.

Een tweede element van de samenwerking is het door de FIA en PDI gecreëerde officiële FIA-onlinekampioenschap in 2015, waarmee de vele Gran Turismo-spelers en autosportliefhebbers de kans krijgen om in aanraking te komen met de echte autosportwereld.

Jean Todt, de president van de FIA: “Deze innovatieve nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat miljoenen fans van Gran Turismo en de autosportwereld nu op nog gedetailleerde circuits kunnen racen vanuit hun huiskamer. De Gran Turismo-reeks heeft een belangrijke rol gespeeld in het aantrekken van nieuwe fans voor de autosport. Nu de FIA meehelpt met de ontwikkeling van het nieuwe FIA-onlinekampioenschap, zal Gran Turismo 6 een ervaring bieden die de echte autosportwereld nog dichter benadert. We kijken ernaar uit om ook in de toekomst nauw samen te blijven werken met Polyphony Digital en Sony Computer Entertainment om nieuwe manieren te zoeken om de autosport toegankelijker te maken voor de miljoenen fans met een passie voor racen.”

Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital Inc en maker van de Gran Turismo-reeks: “We zijn er ontzettend trots op dat de gamecontent van Gran Turismo officieel wordt gecertificeerd door de overkoepelende organisatie van de autosport. In vijftien jaar Gran Turismo is dit de mooiste waardering die we hebben gekregen. Dit is een belangrijke stap in onze missie om de virtuele en echte racewerelden samen te brengen, en ervoor te zorgen dat er nog meer fans van auto's en autosport bij komen.”

Jacques Berger, Hoofd Veiligheid van de FIA: “Pas toen we de tests met onze circuitgegevens en die van de game hadden afgerond, drong het volledig tot ons door hoeveel werk en details er in de ontwikkeling van Gran Turismo 6 zijn gestoken. Niet alleen de circuits zelf zijn uiterst precies in kaart gebracht, maar ook de omgeving, zoals de grindbakken, de tribunes en de gebouwen.”