GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
AllesInformatieSpeltype SportOnderhoudUpdateTips

Terug naar overzicht

INFORMATIE
BBS Japan wordt officieel partner van de FIA GT Championships 2021-serie. Wereldwijde aankondiging tijdens de livestream van World Series - ronde 1!
03/06/2021

Op 3 juni heeft BBS Japan bekendgemaakt deel te nemen aan de FIA Gran Turismo Championships 2021-serie als officieel partner. Vorig jaar vierde BBS zijn vijftigjarig bestaan als merknaam in de auto-industrie. Nu legt het bedrijf zich toe op het steunen van de virtuele racewereld via Gran Turismo, als aanvulling op de activiteiten in de echte racewereld.

De wereldwijde aankondiging zal worden verricht tijdens World Series - ronde 1 van de FIA GT Championships 2021-serie, die op het officiële Gran Turismo TV-kanaal op YouTube en in Gran Turismo LIVE live wordt gestreamd.

Hieronder vind je het uitzendschema.

■ FIA GT Championships 2021-series World Series - ronde 1 - De stream begint op zondag 6 juni om 16:30 uur CEST

FIA GT Championships 2021 | World Series - ronde 1
Een nieuwe generatie staat op in de World Series!

(Let op: de start van het programma stond voorheen gepland voor 14:00 uur CEST.)

Kijk mee en ontdek wie de rest stof laat happen in het eerste event van deze serie!

Commentaar van Norimasa Nosaka, president van BBS Japan

“BBS is een bedrijf dat is geworteld in de autosport. Het begon allemaal met één wens: velgen maken waarmee races worden gewonnen. Omdat we onze technologie via de autosport ontwikkelen, hebben vele teams – bijvoorbeeld in de Formule 1 – successen geboekt met BBS-velgen.

"Tijdens het fabricageproces van BBS worden blokken aluminium samengeperst tot een kwart van hun originele grootte, waarbij we complexe designs maken met matrijzen. De 'finishing touch' gebeurt met de hand. Dat levert een stevige, prachtige velg op die tegen een stootje kan. Daar staat een BBS-velg voor.

"Nu gaat BBS Japan een partnerschap aan met Gran Turismo, een serie die de grenzen van games achter zich laat en geliefd is bij autosportfans van over de hele wereld. Het is geweldig om samen te werken en via Gran Turismo hopen we een jonger publiek te bereiken.“

Over BBS Japan Co., Ltd.

BBS is in 1970 opgericht door de twee Duitse ingenieurs Heinrich Baumgartner en Klaus Brand in Schiltach, een dorp in het Zwarte Woud. BBS is vernoemd naar de initialen van de twee oprichters en het dorp: Baumgartner Brand Schiltach.

De eerste producten die BBS ontwikkelde, waren stroomlijnonderdelen van glasvezelversterkte kunststof. Destijds werd het European Touring Car Championship (ETC) steeds populairder in Europa en de deelnemende raceauto's bleken een goede afzetmarkt. BBS raakte steeds verder betrokken in de autosport en begon zich te richten op de ontwikkeling en fabricage van velgen voor raceauto's. In 1972 ging de productie van driedelige racevelgen van start.

In 1985 werd een eendelige BBS-velg uitgeroepen tot winnaar van de Technology Innovation Award tijdens de SEMA-AIA-show in de VS. In 1992 werd het bedrijf de exclusieve leverancier van F1™-racevelgen van gesmeed magnesium aan Ferrari. In 2011 begon BBS met de serieproductie van de eerste gesmede velgen van superduraluminium en in 2015 ging de serieproductie van magnesium velgen van start.

Officiële site BBS Japan

https://bbs-japan.co.jp/

Terug naar overzicht