GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
AllesInformatieSpeltype SportOnderhoudUpdateTips

Terug naar overzicht

INFORMATIE
Bericht over wijziging tijdstraffensysteem
01/11/2018

Per ingang van seizoen 3 van de FIA Gran Turismo Championship 2018 Exhibition Series treedt het nieuwe tijdstraffensysteem in werking, dat wordt toegepast als je tijdens de race een tijdstraf krijgt.

In het nieuwe, geautomatiseerde systeem kun je de tijdstraf niet meer naar eigen inzicht uitzitten. In plaats daarvan is er in elke race een sectie van het circuit waar de auto's automatisch afremmen in het kader van de tijdstraf.

Deze verandering wordt eerst doorgevoerd in de FIA Gran Turismo Championships van het speltype Sport en zal in de toekomst ook in de dagelijkse races van kracht zijn.

Informatie gewijzigde tijdstraffensysteem

In het nieuwe systeem zit je de tijdstraffen uit bij straflijnen op het circuit, die door een gele pijl worden aangegeven.

Als je een tijdstraf hebt gekregen, rem je automatisch af bij een straflijn en kun je pas weer accelereren nadat je de tijdstraf hebt uitgezeten.

De locaties van de straflijnen verschillen per circuit. Het zijn er maximaal 4per circuit. Terwijl je de tijdstraf uitzit, remt je auto niet alleen af, maar verandert hij ook in een ghost, zodat andere spelers er niet tegenaan kunnen botsen.

Je moet echter wel afwijken van de normale racelijn terwijl je je tijdstraf uitzit en je auto een ghost is, zodat andere auto's geen hinder van je ondervinden. Als je dat niet doet, kan de ghoststatus van je auto worden opgeheven, waardoor je plotseling voor een auto kunt opdoemen en botsingen kunt veroorzaken, waarvoor jij aansprakelijk wordt gehouden.

Het nieuwe tijdstraffensysteem wordt op woensdag 7 november 2018 geïntroduceerd in ronde 3 van seizoen 3 van de FIA Gran Turismo Championship 2018 Exhibition Series.

Bedankt voor je voortdurende steun en veel plezier verder met Gran Turismo Sport!

Terug naar overzicht