GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
AllesInformatieSpeltype SportOnderhoudUpdateTips

Terug naar overzicht

INFORMATIE
Informatie Manufacturer Series 2019 vrijgegeven
25/04/2019

Het overzicht van de Manufacturer Series is vrijgegeven op 25 april.

Voor de 2019-serie worden de selectiecriteria voor de deelnemers die mogen meedoen aan de live-events van de World Tour bepaald op basis van het internationale fabrikantklassement van vorig jaar. De wijze waarop het internationale fabrikantklassement wordt samengesteld en de selectiecriteria voor deelname aan de live-events van de World Tours en de wereldfinales zijn echter gewijzigd.

■ Samenstelling internationaal fabrikantklassement

Voor de Manufacturer Series wordt het internationale fabrikantklassement berekend na afloop van de online series, op de onderstaande manier (na elke fase worden tussenstanden gepubliceerd).

1) Fabrikantklassement per regio
  ・ Na afloop van elke ronde wordt de positie van een fabrikant in het fabrikantklassement bepaald door het aantal punten dat is verzameld door de beste coureur die aan de fabrikant geaffilieerd is (de coureur die de topscore voor de betreffende fabrikant heeft neergezet in de betreffende ronde).
  ・ Na afloop van elke ronde krijgen alle 25 fabrikanten fabrikantklasseringspunten op basis van hun posities in het bovengemelde fabrikantklassement.

2) Internationaal fabrikantklassement
  ・ De fabrikantklasseringspunten van alle 5 regio's worden bij elkaar opgeteld om de klassering te bepalen van een fabrikant in het internationale fabrikantklassement.

(Als twee of meer fabrikanten evenveel punten hebben in het internationale fabrikantklassement, wordt de selectie bepaald op basis van de volgende criteria:
  a) de fabrikanten met het hoogste aantal punten per regio;
  b) de fabrikant met het hoogste aantal affiliatiecontracten dat is geregistreerd aan het einde van de 2019-serie.)

Het fabrikantklassement is niet gebaseerd op een effectief puntensysteem, maar op het totale aantal punten uit alle ronden.

■ World Tours

・In totaal worden er 12 fabrikanten geselecteerd voor een World Tour. Naast de officiële partnerfabrikanten zijn dat de hoogstgeklasseerde fabrikanten in het internationale fabrikantklassement.

Momenteel is Toyota een officiële partner in de 2019-serie. (Tijdens de serie kunnen er nog meer officiële partners worden toegevoegd.)

■ Selectiecriteria deelnemers

・Elk van de 12 fabrikanten selecteert vertegenwoordigers op basis van deze criteria:

  1) De 3 regio's met het hoogste aantal fabrikantklasseringspunten worden geselecteerd;
  2) De beste spelers uit die 3 regio's worden geselecteerd als vertegenwoordigers van die fabrikanten.

(Let op: in tegenstelling tot bij de Nations Cup is het aantal overwinningen in de World Tour geen selectiecriterium.)

(Als twee of meer regio's evenveel punten hebben, krijgt de regio met het hoogste aantal spelers dat is geaffilieerd aan de betreffende fabrikant voorrang.
Als een speler zich terugtrekt, wordt de volgende speler geselecteerd, op basis van de volgende prioriteitsrangschikking:
  a) de beste speler uit de regio die een trede lager staat wat betreft fabrikantklasseringspunten;
  b) de speler uit dezelfde regio met de hoogste score na de speler die zich terugtrekt.

Voorbeeld: we gaan uit van deze volgorde van regio's voor het fabrikantklassement van Toyota: Azië (1e), Europa/Midden-Oosten/Afrika (2e), Noord-Amerika (3e), Oceanië (4e) en Midden- en Zuid-Amerika (5e). In dat geval zijn de beste spelers van Azië, Europa/Midden-Oosten/Afrika en Noord-Amerika de eerste keuze. Maar als de beste speler van Noord-Amerika zich terugtrekt, is de beste speler uit de regio Oceanië de eerstvolgende kandidaat.

■ Wereldfinales

・In totaal worden er 12 fabrikanten geselecteerd voor de wereldfinales. Naast de officiële partnerfabrikanten zijn dat de hoogstgeklasseerde fabrikanten in het internationale fabrikantklassement.

Voor meer informatie over de fabrikantpunten en selectie-events voor de World Tours kun je terecht op de pagina 'Overzicht FIA Certified Gran Turismo Championships 2019-serie' op de officiële website, gran-turismo.com.

Terug naar overzicht