GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
AllesInformatieSpeltype SportOnderhoudUpdateTips

Terug naar overzicht

SPELTYPE SPORT
Wijzigingen puntenberekening internationaal fabrikantklassement
04/06/2019

Vanaf fase 1 van de Manufacturer Series, die op 8 juni begint, krijgt het internationale fabrikantklassement een nieuw effectief puntensysteem.

■ Nieuwe berekening internationaal fabrikantklassement
 ・ In elke ronde wordt de fabrikantklassering bepaald door het aantal punten dat is verzameld door de beste coureur van elk merk (de coureur die de meeste punten heeft gescoord in de betreffende ronde).
 ・De fabrikantpunten worden uitgekeerd op basis van deze rangschikking, waardoor er een fabrikantklassement ontstaat voor elke deelnemende regio.
 ・De effectieve punten die worden uitgekeerd voor de Manufacturer Series zijn de punten uit de beste 5 ronden van de 20 in de 2019-serie.

Vanaf de volgende update worden de effectieve punten uitgelicht.

Het selectieproces voor een fabrikantvertegenwoordiger verandert niet, maar als twee of meer regio's evenveel punten hebben in het internationale fabrikantklassement, wordt de selectie bepaald op basis van de volgende criteria:

 a) de regio met de hoogste score in alle ronden;
 b) de regio met het hoogste aantal deelnamen dat is geregistreerd aan het einde van de 2019-serie.

In verband met deze wijziging kunnen alle deelnemers vanaf maandag 3 juni weer een ander affiliatiecontract tekenen. Let op: als je een nieuw affiliatiecontract kiest, kun je pas weer een andere affiliatie kiezen na afloop van de 2019-serie.

Bedankt voor je voortdurende steun en veel plezier verder met Gran Turismo Sport!

Terug naar overzicht