GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

AMERIKA'S FINALE
Igor Fraga (IOF_RACING17) uit Brazilië is de beste van de Amerika's!
Finale Nations Cup: Amerika's
05/11/2018

De derde en laatste race vond plaats op Interlagos. Alle coureurs hadden dezelfde auto: de Red Bull X2014. Het zou dus een race worden die puur om racevaardigheid draaide.
Na zijn podiumplaatsen in de eerste twee races ging Fabián Portilla (FT_Mcqueen91) uit Chili als klassementsaanvoerder naar de laatste race. Na zijn strijd in de herkansingsgroep kwam het als een verrassing dat hij nu als echte kanshebber voor de titel voor de dag kwam.
Drie punten achter Portilla (FT_Mcqueen91) stond Igor Fraga (IOF_RACING17) uit Brazilië, die desalniettemin vol voor de titel ging.
Nicolás Rubilar (FT_NicoR) uit Chili werd voor het toernooi ook als een van de favorieten gezien, maar na een reeks tegenslagen in de eerste twee races stond hij niet hoger dan de zesde plaats voor de laatste race.

Het zat Fraga (IOF_RACING17) al mee voor de race goed en wel begonnen was, want de laatste race vond plaats op zijn thuiscircuit. Het kwam daarom niet als een verrassing dat hij beslag legde op poleposition en algauw een voorsprong op zijn rivalen opbouwde.

Maar Rubilar (FT_NicoR) was vastberaden om de finale van de Amerika's niet achter zich te laten zonder ook maar één overwinning: een reeks knappe acties bracht hem van de achtste naar de vierde plaats tijdens de tweede ronde.

In de vierde ronde brak er een strijd uit om de tweede plek. Helaas spinde de Amerikaan Nick McMillen (GumballCGT), een GT Academy-winnaar met echte race-ervaring, en viel hij terug naar de negende plaats.

In de achtste ronde had Rubilar (FT_NicoR) zich opgewerkt naar de tweede plaats, maar weer zat het hem tegen.
Hij spinde in de tweede bocht en verloor daarmee het uitzicht op een onwaarschijnlijke overwinning.

Jeffrey Gallan (FT_LLOYDZELITE) uit Canada had tijdens de eerste twee races onopvallend gepresteerd met twee vijfde plaatsen, maar nu kreeg hij de geest en in de een-na-laatste ronde was hij verwikkeld in een rechtstreeks gevecht om de tweede plaats met Andrew McCabe (TRL_doodle) uit de VS. Het was een intense, maar faire strijd waarbij beide coureurs de racelijnen van de ander respecteerden.

Maar nu had ook Fraga (IOF_RACING17) de smaak goed te pakken, met een voorsprong van twintig seconden op zijn dichtstbijzijnde rivaal.

Tweeëntwintig ronden lang had Fraga (IOF_RACING17) de lakens uitgedeeld.
Op zijn palmares stond alleen de winst in testseizoen 8 van de online serie van de Nations Cup, maar tijdens de regionale finales liet Fraga (IOF_RACING17) zien waartoe hij in staat was.

Maar aan de prestatie van Rubilar (FT_NicoR), de meest gelouterde coureur uit de drie regio's, mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij worden gegaan. Hoe teleurgesteld hij ook was na de finale van de Amerika's, zijn talent staat buiten kijf.

Uiteindelijk bleek Rubilar (FT_NicoR) niet opgewassen tegen het genadeloze tempo van Fraga (IOF_RACING17) en maakte hij te veel fouten. Het moet hem hard hebben geraakt, maar toch was hij de vrolijkheid zelve na de race.

"Ik ben teleurgesteld over de uitslag, maar ik vond het geweldig om te racen tegen de beste coureurs uit de regio. Nu ga ik alles op alles zetten om de wereldfinale te winnen!"

Rubilar (FT_NicoR) maakt video's van zijn eigen activiteiten in de online serie. Als hij racet, is hij koel en uitdrukkingloos, maar als je hem spreekt, is hij bijzonder vriendelijk.

De kampioen van de Amerika's: Igor Fraga uit Brazilië

Ik had het heel moeilijk in de eerste race. Mijn strategie klopte niet. Gelukkig kon ik mijn fouten herstellen in de tweede race. Ik reed goed en eindigde als eerste. De laatste race winnen op Interlagos betekent veel voor me als Braziliaan, dus dat was geweldig.

"Ik doe altijd mijn best. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken. Ik ben nu zo emotioneel dat het lastig is om de juiste woorden te vinden. Winnen op mijn thuiscircuit om de beste Gran Turismo-speler van de Amerika's te worden... Da's een bijzondere ervaring.

Top 10 finalisten finale Amerika's

Terug naar overzicht