GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

AMERIKA'S FINALE
Tien coureurs uit de finale van de Amerika's gaan door naar de wereldfinale!
Finale Nations Cup: Amerika's
05/11/2018

■Finale blok A
Fraga (IOF_RACING17) uit Brazilië en Rubilar (FT_NicoR) uit Chili gaan door naar de wereldfinale na een verhitte strijd!

Igor Fraga (IOF_RACING17) uit Brazilië startte met zijn FT1 Gr.3 van poleposition, vloog de eerste bocht in en was vastberaden om een voorsprong op te bouwen op de 911 RSR van de Chileen Nicolás Rubilar (FT_NicoR), die de online serie had gedomineerd. Rubilars landgenoot Fabián Portilla (FT_Mcqueen91) keek toe vanaf de derde plaats.

Fraga (IOF_RACING17) had ervoor gekozen om de race te starten op zachte banden en liep algauw uit op de achtervolgers.
Een plaats achter hem kwam Rubilar (FT_NicoR) na zijn eerste pitstop vast te zitten in de drukte, waardoor het gat tussen hem en Fraga (IOF_RACING17) nog groter werd.

Rubilar (FT_NicoR) had zijn zachte banden bewaard voor de eindsprint, maar toch slaagde hij er niet in om Fraga (IOF_RACING17) te achterhalen, die daardoor een comfortabele zege pakte na de hele race vooraan te hebben gereden.



■Finale blok B
Gallan (FT_LLOYDZELITE) en Brooks (Deafsun96) gaan door na Canadees machtsvertoon!

De eerste startrij van blok B werd bezet door twee Canadese coureurs: Jeffrey Gallan (FT_LLOYDZELITE) met een 911 RSR en Andrew Brooks (Deafsun96) met een 911 RSR. Beiden hadden gekozen voor normale banden.

Brooks (Deafsun96) had in de online serie indruk gemaakt als pitstopstrateeg, maar nu kwam hij de baan weer op in de drukte, waardoor hij terugviel naar de zesde plaats. Gelukkig had hij zijn zachte banden voor het laatst bewaard en slaagde hij erin als tweede over de eindstreep te gaan.

De strijd om plek twee was dus fel, maar (FT_LLOYDZELITE) kwam geen moment in de problemen en maakte zijn poleposition van start tot finish waar.



■Finale blok C
Harde strijd tussen Amerikanen: McCabe (TRL_doodle) en McMillen (GumballCGT) tonen hun verschillende rijstijlen en gaan beiden door naar de wereldfinale!

In het Amerikaanse blok waren alle ogen gericht op de grote favoriet van de online serie, Andrew McCabe (TRL_doodle) met zijn FT1 GR.3, en GT Academy-winnaar Nick McMillen (GumballCGT) met zijn Beetle Gr.3.

Het was dus best verrassend dat Eddie Gomez (Wardez) met zijn RC F GT3 de leiding pakte.

Maar het sprookje van Gomez (Wardez) eindigde in mineur toen hij overschakelde op zachte banden voor de laatste twee ronden. Na zijn pitstop vloog hij uit de bocht in de chicane en viel hij terug naar de achtste plaats.
De een z'n dood is de ander z'n brood en dat gold in dit geval voor McCabe (TRL_doodle) en McMillen (GumballCGT), die de kopposities overnamen en respectievelijk als eerste en tweede eindigden.



■Herkansing
Confrontatie tussen Amerikaanse V8'en! F-150's vechten het uit!

In de eerste herkansingsrace gebeurde van alles.
Jamal Khan (RacingKing89674) uit Canada kon de spanning niet aan in de eerste bocht van de laatste ronde en duwde Bernal Valverde (FT_BernalV) uit Costa Rica van de baan.
Daardoor pakte Khan (RacingKing89674) weliswaar de tweede plaats, maar ook een tijdstraf bij het passeren van de finishlijn.
Als gevolg van de tijdstraf werd de als derde gefinishte Amerikaan Jay Szkoruda (Z28) gepromoveerd tot nummer twee en plaatste hij zich net als de racewinnaar, de Canadees Jacob Goertz (JGOERTZ5), voor de wereldfinale.

In de tweede herkansingsrace bouwde de Chileen Fabián Portilla (FT_Mcqueen91) snel een voorsprong op de achtervolgers op en ging hij zonder moeite aan de haal met de overwinning. De strijd om de tweede plaats werd in het voordeel van Adriano Carrazza (CRT-Didico15) uit Brazilië beslecht, die dus samen met Portilla (FT_Mcqueen91) naar de wereldfinale doorging.



Top 10 finalisten finale Amerika's

Terug naar overzicht