GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

WERELDFINALE
Eén-tweetje voor Brazilië! Igor Fraga (IOF_RACING17) gaat van pole naar de overwinning in race 1!
Wereldfinales FIA Gran Turismo Championships 2018 / Nations Cup
25/11/2018

Race 1 vond plaats op de Tokyo Expressway - Zuidelijke binnenring, het debuut van dit circuit tijdens dit toernooi.
De 16 deelnemers moesten zich dus snel zien aan te passen aan dit onbekende circuit. Ze kregen kort de tijd om te oefenen en een winnende strategie uit te stippelen.

De poleposition werd veroverd door de Braziliaan Igor Fraga (IOF_RACING17) met zijn M4. Een andere Braziliaan, Adriano Carrazza (CRT-Didico15), haalde met zijn DB11 de F50 van Shogo Yoshida (gilles_honda_v12) uit Japan in de eerste bocht al in en pakte daarmee de tweede plaats.

In de tweede bocht van de race vond er een groot incident plaats.
De Japanner Ryota Kokubun (Akagi_1942mi), die de regionale finale van Azië/Oceanië had gewonnen, maakte een grote remfout, waardoor zijn NSX tegen de Amuse S2000 van de Canadees Jeffrey Gallan (FT_LLOYDZELITE) klapte. Gallan (FT_LLOYDZELITE) reed op dat moment vijfde, maar viel door het incident terug naar de laatste plaats.
De coureurs die toekeken in de arena schrokken hoorbaar bij het zien van de onkarakteristieke fout van Kokubun (Akagi_1942mi).

Kokubun (Akagi_1942mi) kreeg natuurlijk een tijdstraf, maar hij leek van slag door de botsing en het feit dat een andere coureur er zo veel last van had gehad. In de tiende bocht raakte hij door agressief rijgedrag betrokken bij nog een incident.

De neus van de NSX van Kokubun (Akagi_1942mi) maakte licht contact met de achterkant van de Ford GT van Jonathan Wong (saika159-) uit Hongkong, de rivaal van Kokubun (Akagi_1942mi) tijdens de online races. Het was geen grote botsing, maar doordat er op Tokyo Expressway geen uitwijkmogelijkheden zijn, waren de gevolgen verstrekkend.
Na het veroorzaken van twee grote ongelukken in een tijdsbestek van slechts een paar minuten eindigde Kokubun (Akagi_1942mi) race 1 als allerlaatste.

Tomoaki Yamanaka (yamado_racing38) uit Japan was de race begonnen als negende, maar begon algauw aan een inhaalslag met zijn F-Type. In de derde bocht van de tweede ronde klom hij naar de vierde plaats nadat hij de twee Chilenen, Nicolás Rubilar (FT_NicoR) met zijn Maserati en de LC500 van Fabián Portilla (FT_Mcqueen91), had ingehaald.

In de vierde ronde opende Yoshida (gilles_honda_v12) de aanval op Carrazza (CRT-Didico15) en pakte hij de tweede plek, terwijl ook Yamanaka (yamado_racing38) achter hen dichterbij kwam.

In de vijfde ronde kwam Yoshida (gilles_honda_v12) ongelukkig in aanraking met een vangrail. Carrazza (CRT-Didico15) en Yamanaka (yamado_racing38) doken erop en pakten respectievelijk de tweede en derde plaats.

Op dat moment had Fraga (IOF_RACING17) al een grote voorsprong opgebouwd op de achtervolgers.

In de zesde ronde brak de achterkant van de 996 GT3 van Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) uit, waarvan de Australiër Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi) profiteerde door hem voorbij te gaan, waardoor hij met z'n McLaren F1 op de vierde plek kwam te rijden.
Hizal (TRL_LIGHTNING) zou ook worden ingehaald door Coque López (Williams_Coque14) met zijn Diablo GT en viel uiteindelijk terug tot de zevende plaats.

Toen brak de laatste ronde van de race aan. Latkovski (Nik_Makozi) zette alles op alles en zat vlak achter Yoshida (gilles_honda_v12).
In de 11e bocht kwam hij langszij, maar door onderstuur kwam hij te veel aan de buitenkant terecht, waardoor Yoshida (gilles_honda_v12) zijn positie heroverde. Maar Latkovski (Nik_Makozi) probeerde het nog eens in de laatste bocht en dit keer maakte hij geen fout en haalde hij aan de binnenkant in om de vierde plaats te pakken.

Hij had maar kort de tijd gehad om te oefenen op een onbekend circuit, maar Fraga (IOF_RACING17) haalde alles uit zijn poleposition en pakte zo zijn eerste overwinning.
Zijn landgenoot Carrazza (CRT-Didico15) pakte de tweede plaats en ook Yamanaka (yamado_racing38) eindigde op het podium en pakte zo punten.

Terug naar overzicht