GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

WERELDFINALE
Europees succes! Snelle Duitser Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) pakt de winst in halvefinalegroep B!
Wereldfinales FIA Gran Turismo Championships 2018 / Nations Cup
25/11/2018

De halvefinalerace in groep B vond plaats op het circuit Dragon Trail - Kust II en werd verreden door Gr.3-auto's.

Shogo Yoshida (gilles_honda_v12) uit Japan startte vanaf poleposition op zachte banden, in de hoop snel weg te rijden.

Ryota Kokubun (Akagi_1942mi), de winnaar van de groep Azië/Oceanië, voelde zich niet lekker sinds zijn aankomst in Monaco en schoot in de twaalfde bocht naast de baan na belabberd stuurwerk. Dat gaf de Chileen Nicolás Rubilar (FT_NicoR) de kans om hem voorbij te gaan.

In de zesde bocht van de tweede ronde koos Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) uit Duitsland de binnenkant, waardoor hij de Australiër Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi) van de baan dwong. Het zat Latkovski (Nik_Makozi) niet mee, want tijdens het gedrang met twee andere coureurs in de toch al krappe bocht viel hij terug naar de negende plaats.

In ronde 4 waren de zachte banden van Yoshida (gilles_honda_v12) toe aan vervanging. Door zijn pitstop moest hij de koppositie afstaan aan landgenoot Kokubun (Akagi_1942mi) en Rubilar (FT_NicoR), die beiden op normale banden waren gestart en dus een langere adem hadden.

Toen Kokubun (Akagi_1942mi) eenmaal op zachte banden stond, moest hij hulpeloos toekijken hoe Yoshida (gilles_honda_v12) hem aan de binnenkant voor bocht zes inhaalde op zijn nieuwe, normale banden.

In de zevende ronde gaf Hizal (TRL_LIGHTNING) alles in de eerste bocht, wat hem de koppositie opleverde.

Helaas viel Rubilar (FT_NicoR) ten prooi aan de beruchte 'Chicane des Doods'.

De onfortuinlijke reeks van Rubilar (FT_NicoR) werd voortgezet toen hij in de laatste ronde van de racelijn afweek. Hij viel terug naar de negende plek omdat hij geen ruimte kreeg van de Braziliaan Adriano Carrazza (CRT-Didico15), die de deur voor Rubilar in bocht twaalf dichtgooide.

Uiteindelijk passeerde Hizal (TRL_LIGHTNING) de finishlijn als eerste. Dankzij z'n uitgekiende racestrategie slaagde hij erin vanaf de vijfde startpositie de top te bereiken. Ondanks dat hij zich niet 100% voelde, slaagde Kokubun (Akagi_1942mi) erin als tweede te eindigen.

Rubilar (FT_NicoR) en Latkovski (Nik_Makozi) gingen door naar de herkansing na een turbulente race in groep B.

Terug naar overzicht