GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

EUROPESE FINALE
Meesterlijk gereden! Hizal (TRL_LIGHTNING) uit Duitsland wint opnieuw!
Nations Cup: Europese finale
22/10/2018

De tweede race, met Gr.3-auto's, vond plaats op Dragon Trail. De Duitser Mikail Hizal legde beslag op de poleposition met zijn F-Type. Hij was van plan om zijn succes in de eerste race een vervolg te geven met een nieuwe overwinning.

Pierre Lenoir (RC_Snake91) uit Frankrijk, achter het stuur van een 4C, was de enige coureur die voor zachte banden had gekozen. Hij begon goed en passeerde de Italiaan Giorgio Mangano (Giorgio_57) met zijn GT-R GT3 om de tweede plaats te veroveren.
Lang kon hij daar niet van genieten, want Mangano (Giorgio_57) profiteerde van zijn hardere banden en heroverde de tweede plaats.

Hizal (TRL_LIGHTNING) bouwde aanvankelijk een aardige voorsprong op, maar maakte een stuurfout in de zesde bocht nadat Mangano (Giorgio_57) de druk had opgevoerd. Hij slaagde erin om de eerste plaats vast te houden, maar zijn voorsprong had een flinke knauw gekregen.

Lenoir (RC_Snake91) had het moeilijk na zijn indrukwekkende start en door het slimmere bandenmanagement van zijn rivalen gleed hij af naar de vijfde plaats.

Nadat alle auto's van banden waren gewisseld, bestond de top drie uit Hizal (TRL_LIGHTNING), Mangano (Giorgio_57) en de Brit Adam Suswillo (GTP_Aderrrm), die achter het stuur zat van een M6 GT. Suswillo had het moeilijk gehad in de eerste race, waarin hij als vijfde eindigde, maar deed het nu een stuk beter en streed zelfs mee om de eerste plek.

Mangano (Giorgio_57) zette druk en Hizal (TRL_LIGHTNING) reageerde door het tempo te verhogen. Maar beide coureurs waren overgeschakeld op zachte banden, die moeite hadden met de hogere snelheid.

Mangano (Giorgio_57) besloot zijn banden te sparen, maar Hizal (TRL_LIGHTNING) waagde het erop en koos voor nog één sprint. Dat betaalde zich uit, want zijn banden hielden het vol.
Hizal (TRL_LIGHTNING) behield de eerste plek en won zijn tweede race op rij. De zege van Hizal (TRL_LIGHTNING) maakte van hem de eerste coureur die twee races uit de regionale finale op rij won, wat hem een uitstekende positie voor de laatste race opleverde.

Terug naar overzicht