GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

WERELDFINALE
Fraga verliest thuiswedstrijd en Tomoaki Yamanaka (yamado_racing38)
wint race 2!
Wereldfinales FIA Gran Turismo Championships 2018 / Nations Cup
25/11/2018

Race 2 werd verreden op Interlagos, het thuiscircuit van Igor Fraga (IOF_RACING17).
Zoals verwacht kende Fraga (IOF_RACING17) met zijn F-Type Gr.3 een perfecte start vanaf poleposition, voortbordurend op zijn zege in race 1.

Op het laatste rechte stuk van de tweede ronde benutte de Japanner Tomoaki Yamanaka (yamado_racing38) met zijn M6 GT3 de slipstream van de NSX van Adriano Carrazza (CRT-Didico15) en veroverde hij de tweede plek. De Australiër Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi) schoof door naar de derde plek met zijn Vantage GT3.

Yamanaka (yamado_racing38) en Latkovski (Nik_Makozi) waren verwikkeld in een felle strijd om de tweede plek, maar Latkovski (Nik_Makozi) vroeg veel van zijn banden en voelde algauw de hete adem van de 911 RSR van de Spanjaard Coque López (Williams_Coque14), die net achter hem lag op de vierde plaats.

De leiders maakten een pitstop in de vierde ronde. Fraga (IOF_RACING17) kwam als eerste uit de pitstraat, maar timede zijn terugkeer op de baan slecht. Hij kwam tussen de achterliggers terecht en verspilde de marge die hij had opgebouwd.
Yamanaka (yamado_racing38) zag zijn kans schoon en maakte er volop gebruik van door Fraga (IOF_RACING17) op de hielen te gaan zitten.

Beide coureurs waren op hetzelfde moment overgeschakeld op normale banden, maar omdat Fraga (IOF_RACING17) aan kop reed en dus een defensieve lijn moest kiezen, kregen zijn banden het zwaarder te verduren dan die van Yamanaka (yamado_racing38).

Het beslissende moment kwam in de laatste ronde. In bocht zeven zag Yamanaka (yamado_racing38) dat Fraga (IOF_RACING17) een iets te ruime lijn had gekozen. Meteen sloeg hij toe om de koppositie over te nemen.

Het ging van kwaad tot erger voor Fraga (IOF_RACING17), want hij werd ook nog ingehaald door zowel López (Williams_Coque14) als Latkovski (Nik_Makozi), waardoor hij als vierde eindigde.

Yamanaka (yamado_racing38) was erin geslaagd Fraga (IOF_RACING17) op zijn thuiscircuit te verslaan, tegen alle verwachtingen in. Het publiek genoot ervan om de underdog te zien winnen en ging volledig uit z'n dak.

Terug naar overzicht