GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

EUROPESE FINALE
Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) uit Duitsland wint de race!
Nations Cup: Europese finale
22/10/2018

Tijdens de eerste race werd er gereden met N500-supercars. Dit zijn zware, krachtige machines waarbij de juiste bandenstrategie een sleutelrol speelt.
Poleposition was voor Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) uit Duitsland, die er meteen een 'LIGHTNING-show' van maakte door weg te rijden van de achtervolgers.

Giorgio Mangano (Giorgio_57) uit Italië had zich via de herkansingsgroepen naar de finale gevochten, maar het zat hem nu niet mee met zijn M4. Door mechanische problemen spinde hij en viel hij terug naar de laatste plaats.

Door de pech van zijn grote rivaal kon Hizal (TRL_LIGHTNING) zich de rest van de race bezighouden met de juiste bandenstrategie voor zijn McLaren F1.

Maar Mangano (Giorgio_57) slaagde er toch in om wat rivalen te passeren en in de laatste ronde haalde hij de Franse coureur Pierre Lenoir in met zijn DB11, waardoor hij alsnog tweede werd.
Eén ding is zeker: Mangano (Giorgio_57) weet hoe hij zijn banden moet sparen. Ondanks zijn spin aan het begin van de race wist hij ze goed genoeg te houden voor een laatste sprint aan het einde van de race.

Maar ondanks Mangano's (Giorgio_57) inhaalslag in de laatste ronde was de eerste plaats van Hizal (TRL_LIGHTNING) nooit echt in gevaar. Uiteindelijk won hij in stijl en dat belooft wat voor de toekomst.

Terug naar overzicht