GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

AMERIKA'S FINALE
Fabián Portilla (FT_Mcqueen91) uit Chili verrast met felbevochten zege in race 1!
Finale Nations Cup: Amerika's
05/11/2018

Igor Fraga (IOF_RACING17) uit Brazilië en Nicolás Rubilar (FT_NicoR) uit Chili startten vanaf de eerste startrij met respectievelijk een C7 en een Ford GT. Na een geweldige demonstratie van tractiecontrole pakte Rubilar (FT_NicoR) de leiding bij het ingaan van de eerste bocht.
Rubilar (FT_NicoR) is de beste coureur van het team Flatout Threat (FT) en is dominant in de online serie, maar Fraga (IOF_RACING17) en de C7 van de Amerikaan Andrew McCabe zaten hem vlak op de hielen.

Toen kwam er vanuit het niets een aanval op de leidersgroep, ingezet door de Cobra van de Chileen Fabián Portilla (FT_Mcqueen91), die zich door de herkansingsgroep had geworsteld.
Portilla (FT_Mcqueen91) is de ploeggenoot van Rubilar (FT_NicoR) bij Flatout Threat, maar in het online klassement is hij de mindere van de twee.

In de zesde ronde kwam Portilla (FT_Mcqueen91) aan de binnenkant naast Rubilar (FT_NicoR) rijden en duwde hij hem aan de kant om de leiding over te nemen. Daarvoor kreeg hij een tijdstraf van een seconde.

Fraga (IOF_RACING17) en Rubilar (FT_NicoR) wisselden van banden in de vijfde ronde, maar Portilla (FT_Mcqueen91) slaagde erin het op zachte banden uit te zingen tot de negende ronde. Na z'n pitstop behield hij z'n eerste plaats. De toeschouwers keken sprakeloos toe tijdens dit knappe staaltje bandenmanagement en Fraga (IOF_RACING17) en Rubilar (FT_NicoR) hadden er gewoon geen antwoord op. Portilla (FT_Mcqueen91) passeerde de finishlijn als eerste en pakte de winst.

Terug naar overzicht