GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

EUROPESE FINALE
Duitsland pakt de titel! Hizal (TRL_LIGHTNING) wint alle drie de races en pakt de Europese titel!
Nations Cup: Europese finale
22/10/2018

De finale vond plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, een nieuw circuit dat hier debuteerde. Alle coureurs hadden dezelfde auto: de Red Bull X2014 Standard.
Ook al golden er voor alle coureurs dezelfde restricties en hadden ze de tijd om te oefenen op het circuit, de kwalificatietijden lagen ver uiteen. Meerdere coureurs spinden of verlieten de baan meerdere keren doordat ze hun bolides tot de limiet pushten.

Het eerste noemenswaardige incident vond meteen aan het begin van de race plaats. De Italiaan Giorgio Mangano (Giorgio_57), die als tweede vertrok, kreeg met spinnende achterwielen te maken en viel terug naar de zesde plaats.

Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) uit Duitsland, de winnaar van de vorige twee races en de grote favoriet voor de eindzege, pakte al vroeg de leiding. Maar hij kreeg te maken met grote concurrentie van de Spanjaard Jorge López (Williams_Coque14).

López (Williams_Coque14) kende als Spanjaard het Circuit de Barcelona-Catalunya op zijn duimpje en voelde zich ongetwijfeld gesterkt door het zien van Spaanse vlaggen in het publiek.
Hij had als enige gekozen om de race te beginnen met zachte banden en deed het fantastisch in de eerste ronde, waarin hij de derde plek pakte.

De Spaanse commentator Lucas Ordóñez kan zijn enthousiasme nauwelijks bedwingen.

In de tiende ronde zat López (Williams_Coque14) Hizal (TRL_LIGHTNING) vlak op de hielen.

In de eerste bocht van ronde 11 haalde López (Williams_Coque14) Hizal (TRL_LIGHTNING) in en pakte hij de koppositie.
Tijdens de eerste pitstop koos Hizal (TRL_LIGHTNING) harde banden, terwijl López (Williams_Coque14) op normale banden verderging. Het leek een goede strategie, want López (Williams_Coque14) behield zijn voorsprong vier ronden lang, onder luid gejuich van het thuispubliek.

Mangano (Giorgio_57) zag zijn kansen op de titel steeds kleiner worden door een aantal foutjes. Zo reed hij op een gegeven moment met een achterwiel naast de baan, waardoor hij spinde. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan de zesde plaats. Het zat Mangano (Giorgio_57) een aantal keer flink tegen in de Europese finale, zoals bij het mechanische probleem in de eerste race, maar hij krijgt nog een kans om te laten zien wat hij in huis heeft tijdens de wereldfinale.

Hizal (TRL_LIGHTNING) koos voor de laatste fase voor zachte banden, terwijl López (Williams_Coque14) voor harde exemplaren ging. Die beslissing zou bepalend blijken. López (Williams_Coque14) werd verslagen door het meesterlijke bandenmanagement van Hizal (TRL_LIGHTNING). Hizal (TRL_LIGHTNING) schroefde het tempo op en raasde voorbij López (Williams_Coque14) om de leiding weer over te nemen.

Het was een adembenemende race geweest van twintig ronden, maar uiteindelijk overwon Hizal (TRL_LIGHTNING). Tijdens alle drie de races had hij een spectaculair niveau bereikt, waardoor hij ze alle drie won en de concurrentie stof liet happen.

Hizal (TRL_LIGHTNING) is een begenadigd coureur en spreekt ook nog eens een flink woordje Japans. Zonder moeite is hij in staat tot eenvoudige gesprekken. Dat heeft voornamelijk te maken met zijn passie voor Japanse games. Maar hij leert de taal niet alleen om de games te spelen, hij mag ook graag in contact komen met de Japanse gamingcommunity.

Adam Suswillo (GTP_Aderrrm) uit het Verenigd Koninkrijk eindigde de competitie zonder zeges achter zijn naam, maar zijn rijkunsten leverden hem wel genoeg punten op voor de tweede plaats in het klassement. Net als in de online serie liet Suswillo (GTP_Aderrrm) zien een puike coureur te zijn die van alle markten thuis is.

Door een combinatie van fouten en pech werd Mangano (Giorgio_57) zesde in de laatste race, waardoor Suswillo (GTP_Aderrrm) hem passeerde in het puntenklassement en hem verdrong naar de derde plaats. Hij zal op revanche azen in de aankomende wereldfinale.

López (Williams_Coque14) eindigde het kampioenschap als zevende, maar maakte indruk tijdens de Europese finale, door zijn knappe en intense stuurmanskunsten. Even zorgde de Spanjaard voor een verrassing, door Hizal (TRL_LIGHTNING) bijna te verslaan in de laatste race. Daardoor lijkt het erop dat we nog heel wat van hem kunnen verwachten in de toekomst.

Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) uit Duitsland

Tijdens de wereldfinale eet ik koekjes en drink ik Turkse thee!
Maar even serieus: ik vond het tof dat we in race 3 allemaal met de Red Bull X2014 reden, want daardoor was het voor iedereen gelijk en konden we zien wie er nou echt het snelst was. Voor mij was dat m'n beste race en een geweldige afsluiter van de Europese finales.
Hopelijk ben ik net zo goed in de wereldfinale. Ik kijk er in elk geval naar uit om te racen tegen de beste coureurs ter wereld en misschien versla ik ze ook nog!

Terug naar overzicht