GT

Please select your country / region

Close Window
BENL
TopLiveverslagArchief

Terug naar overzicht

WERELDFINALE
De herkansing - laatste kans voor vier deelnemers om naar de finale te gaan. Een hectisch gevecht met tal van inhaalacties!
Wereldfinales FIA Gran Turismo Championships 2018 / Nations Cup
25/11/2018

Alleen de eerste vier van deze herkansingsraces kregen de kans om door te gaan naar de finale. Deze alles-of-niets-race werd verreden op de Red Bull Ring. Van achter het stuur van de Gr.4-auto's met hun laagdrempelige weggedrag gaven de coureurs een adembenemende show weg tijdens een bloedstollend spannende race.

De Chileen Nicolás Rubilar (FT_NicoR) reed aan kop, met een voorsprong op de andere coureurs na de eerste bocht. Zoals je kunt verwachten van een topcoureur van zijn kaliber kwam hij die beruchte bocht zonder problemen door.

In de laatste bocht van de eerste ronde schoot de Canadees Andrew Brooks (Deafsun96) uit de bocht, terwijl hij op de vierde plaats reed. Die fout kostte hem een straf, waardoor hij wegzakte uit de top vier.

Maar de problemen hielden daar niet op. In de derde ronde verloor Adam Suswillo (GTP_Aderrrm) uit het Verenigd Koninkrijk de tweede plaats na een fout aan de Australiër Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi).

Suswillo (GTP_Aderrrm), die afremde vanwege zijn straf, raakte zijn plek kwijt aan de Italiaan Giorgio Mangano (Giorgio_57) en de Portugees Carlos Salazar (pcm_stj). Maar algauw sloeg Suswillo (GTP_Aderrrm) terug en pakte hij de vierde plaats af van Salazar (pcm_stj).

Tot op dat punt zat de strijd om de eerste plek muurvast, maar in de zevende ronde slaagde Latkovski (Nik_Makozi) erin om Rubilar (FT_NicoR) te passeren en de eerste plek te bemachtigen. Rubilar (FT_NicoR) koos ervoor om zijn tweede plaats te verdedigen in plaats van de aanval op de toppositie te openen.

Uiteindelijk behield Latkovski (Nik_Makozi) zijn koppositie, mede met dankzij de vaardigheden die hij had opgedaan in de strijd tegen de Japanse topcoureurs in de online serie van Azië/Oceanië.



Achter hem werd Rubilar (FT_NicoR) tweede, Mangano (Giorgio_57) derde en Suswillo (GTP_Aderrrm) vierde, goed voor vier finaleplaatsen.

Terug naar overzicht