World Series

Verhaal 5: Fangids voor de wereldfinales van de Gran Turismo World Series

Aftellen tot de wereldfinales van de Gran Turismo World Series

Het moment waarop we allemaal hebben gewacht, is nu aangebroken! De climax van de Gran Turismo World Series: de wereldfinales. Hou 1-3 december vrij in je agenda, want dan begint de actie in het betoverende Barcelona, waar in 1992 de Olympische Zomerspelen werden gehouden, waar architectonische hoogstandjes van Antoni Gaudí aan de orde van de dag zijn en waar een van de beroemdste voetbalclubs ter wereld vandaan komt. Het belooft dit jaar weer een prachtige combinatie van snelheid, vaardigheid en entertainment te worden, tegen een achtergrond van culturele en sportieve hoogtepunten!

Het raceweekend bestaat uit een aantal spannende events die zich afspelen in Fira Barcelona Montjuïc, te weten een demonstratierace, de TOYOTA GAZOO Racing GT Cup (het enige event voor individuele coureurs), de Manufacturers Cup en de Nations Cup. Maar da's niet alles! In de Gran Turismo Garage vieren we 10 jaar Vision Gran Turismo en in het interactieve GT Café kun je je GT-skills tonen en de game spelen met PlayStation®VR2.

En als je alleen komt voor de races, dan kun je je hart ophalen, want het zou weleens het meest competitieve GT-raceweekend ooit kunnen worden!

De actie barst los op vrijdag 1 december om 19:00 uur met de TGR GT Cup. In de TGR GT Cup gaan de deelnemers via de kwalificatie en de halve finale door naar de Grote Finale. De top vier in de halve finale gaat automatisch door naar de Grote Finale, maar de nummers 5 tot 10 maken ook nog kans. In die herkansing wordt het alles of niets, want alleen de top vier gaat aan de haal met het gouden ticket voor de Grote Finale. Aangezien dit de enige individuele competitie van het weekend is, staat er veel op het spel. Door de wol geverfde coureurs als Coque López en Takuma Miyazono komen oog in oog te staan met nieuwkomers die naam voor zichzelf willen maken in de wereld van GT.

Op zaterdag 2 december wordt de Manufacturers Cup verreden. Twaalf autofabrikanten, waaronder officiële partners Toyota, Genesis en Mazda, strijden om de eer in deze teamcompetitie – de enige met auto's van verschillende merken tegelijk op de baan.

Op 3 december bereikt de spanning het kookpunt met de Nations Cup, de grote finale waarin de coureurs niet alleen voor hun eigen eer racen, maar ook voor die van hun land! Elk team telt drie coureurs. De hoofdcoureur neemt de kwalificatie voor rekening. Daarna volgen races 1 tot en met 3, waarin individuele coureurs het tegen elkaar opnemen, ieder namens hun eigen land. De crux zit hem in het feit dat de teams voor elke race een andere coureur moeten aanwijzen. De Grote Finale is een teamrace waarin alle drie de coureurs aan bod komen. Het is de ultieme nationale krachtmeting, die wordt uitgevochten op het circuit. De coureurs strijden stuk voor stuk voor meer dan alleen zichzelf.

Elke racecategorie, of het nu de TGR GT Cup, de Manufacturers Cup, of de Nations Cup is, zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijk spektakel. Het worden ongekend spannende confrontaties waarbij alles op het spel staat, en daar wil je geen seconde van missen!

Verhaal 4: De TOYOTA GAZOO Racing GT Cup – de enige race dit jaar waarbij de coureurs voor persoonlijke glorie gaan! De TOYOTA GAZOO Racing GT Cup (TGR GT Cup) wordt dit jaar een buitenbeentje – in positieve zin! Hoezo dat? Omdat het de enige keer is dat de coureurs de baan op...