Gran Turismo™ 7

Maak kennis met de Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22 in ronde 7 van de TGR GT Cup 2023!

De details zijn bevestigd van ronde 7 van de Toyota GAZOO Racing GT Cup (TGR GT Cup), die gepland staat voor zondag 27 augustus.

De coureurs gaan in een merkenrace met de Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22 naar Michelin Raceway Road Atlanta.

Dit wordt je eerste kans om de Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22 te testen, dus mis ronde 7 van TGR GT Cup niet.

Daarnaast krijg je de Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22 op maandag 28 augustus om 10:00 uur cadeau als je hebt meegedaan aan een van de zeven ronden van de online kwalificatie voor de TGR GT Cup en je PSN online-ID na afloop van ronde 7 in het puntenklassement staat.

Vanaf eind september is de auto verkrijgbaar via Brand Central.

Hieronder vind je de informatie over de race.

■ TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2023
Ronde 7: zondag 27 augustus 2023
 - Regels (gespecificeerde auto): Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22 (eventspecifieke auto)
 - PB/tunen verboden: aan (medium snelheid)
 - Auto-instellingen: gespecificeerd
 - Circuit: Michelin Raceway Road Atlanta
 - Bandenkeuze: harde sportbanden
 - Verplichte bandenwissel: nee
 - Minimumaantal pitstops: geen
 - Kwalificatietijd: 5 minuten
 - Snelheid brandstofverbruik (kwalificatie): uit | Snelheid bandenslijtage (kwalificatie): 1x [GT1 League] / geen [GT2 en GT3 Leagues]
 - Aantal ronden: 12
 - Snelheid brandstofverbruik (finale): 1x | Snelheid bandenslijtage (finale): 1x

Na het onderhoud op maandag 7 augustus kun je een proefrit met de Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22 maken in het oefenspeltype.

Introductie deelnemende auto

Toyota GR Corolla MORIZO Edition '22

Gazoo Racing (GR), Toyota’s highperformance-afdeling, heeft hun ervaring op het gebied van autosport gebruikt om de ultieme hot-hatch te maken: de GR Corolla.

Het moest een auto worden met uitzonderlijke prestaties die niet onderdoet voor welke rivaal dan ook. Het chassis is afkomstig van de Corolla Sport en is voor met 60 mm en achter met 85 mm verbreed, om de bochtenprestaties te verbeteren. En om de stijfheid tijdens scherpe bochten te vergroten heeft de auto 349 structurele laspunten erbij gekregen.

Onder de motorkap ligt de veelgeprezen 1,6-liter driecilinder Dynamic Force-turbomotor uit de GR Yaris. Het vermogen is gestegen naar 304 pk doordat de weerstand in de uitlaat is verlaagd. De aandrijflijn is uitgevoerd met vierwielaandrijving met een actieve koppelverdeling en een Torsen-differentieel. Daardoor ligt de auto stabiel op de weg en is hij tegelijkertijd uiterst wendbaar.

De GR Corolla werd geïntroduceerd als de snelste Corolla ooit, hoewel er tegelijkertijd een nog radicalere versie werd onthuld: de MORIZO Edition. MORIZO is de bijnaam van Akio Toyoda, de huidige voorzitter van Toyota Motor Corporation en tevens een begenadigd coureur. Deze in een kleine oplage leverbare versie komt voort uit Toyoda's wens om 'weer Corolla's te maken die opvallen'.

De achterbank is verwijderd uit de MORIZO Edition, om gewicht te besparen, zodat het in feite een tweezitter is geworden. Ook beschikt de auto over een unieke close-ratioversnellingsbak en eindoverbrengingsverhouding, en is de maximale boost van de turbocharger vergroot om het maximumkoppel te verhogen. Samen met de unieke, gesmede velgen en monotube-schokdempers zorgen ze voor ongekende prestaties.

In een auto-industrie waarin de focus verschuift naar elektrificatie en automatisering is de GR Corolla een opvallende auto die te koop loopt met de klassieke, stijlvolle eenvoud van de verbrandingsmotor.